Security

Οι επαγγελματίες security guards αποτελούν πλέον αναγκαιότητα στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Για να επιτύχετε άριστα αποτελέσματα στον τομέα της ασφάλειας, είναι ζωτικής σημασίας να προσλάβετε ειδικούς για να χειριστούν σωστά τις ανάγκες ασφαλείας σας. Ωστόσο, για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας υπάρχουν ορισμένες ιδιότητες που πρέπει να διαθέτει το προσωπικό ασφαλείας. Παραθέτουμε τις πιο βασικές.

Κατάλληλη Εκπαίδευση

Η σκληρή και συνεχής εκπαίδευση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε δουλειά. Ομοίως, η απαίτηση εκπαίδευσης για έναν security guard είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η προστασία και η ασφάλεια της επιχείρησης και των εργαζομένων σας είναι στα χέρια τους. Αναζητήστε κατ’ αρχάς αυτούς που έχουν υποβληθεί σε εκτενή εκπαίδευση για να αποκτήσουν τη σχετική άδεια εκτέλεσης επαγγέλματος. Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, την επιτήρηση τελευταίας τεχνολογίας και τον εξοπλισμό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η φυσική ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί απαραίτητη παράμετρο που επηρεάζει την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησής σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσλάβετε επαγγελματίες security guards που γνωρίζουν τα καθήκοντά τους καλά και κατέχουν τις απαραίτητες δεξιότητες.

Σωματική και Ψυχική Κατάσταση

Η δραστηριότητα των security guards είναι μια δραστηριότητα υψηλής έντασης και απαιτεί μεγάλη σωματική και ψυχική αντοχή. Καθώς η δουλειά τους μπορεί να περιλαμβάνει περιπολίες σε μεγάλες εκτάσεις, ξενύχτι και διατήρηση των δεξιοτήτων παρατήρησής τους σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, είναι προφανές ότι ένα άτομο με φυσική κατάσταση θα είναι αποτελεσματικότερο στη δουλειά του. Η δουλειά των security guards απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά και ακόμη πιο γρήγορη σκέψη. Για να είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, οι security guards πρέπει να είναι και ψυχικά υγιείς.

Αξιοπιστία, Ακεραιότητα και Ειλικρίνεια

Οι security guards είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων σας και ως εκ τούτου, πρέπει να είναι αξιόπιστοι  και έντιμοι. Οι security guards δεν εργάζονται υπό τον συνεχή έλεγχο του εργοδότη και έχουν απεριόριστη πρόσβαση, τόσο στο κτίριο όσο και στο χειρισμό των καμερών ασφαλείας. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα βασικές ιδιότητες στην περιγραφή της εργασίας τους.

Ικανότητα να συνεργάζεται και να ηγείται μιας ομάδας

Είναι συχνό φαινόμενο για τους security guards να εργάζονται σε μια πολυπληθή εκδήλωση, επομένως το ομαδικό πνεύμα εργασίας είναι ένα προσόν που πρέπει να έχει ο καθένας τους. Η επιτυχημένη συνεργασία επιφέρει πάντοτε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Επίσης, θα παραστεί πολλές φορές αναγκαίο να συνεργαστούν με τις δημόσιες αρχές, π.χ. πυροσβέστες, αστυνομικούς και παραϊατρικό προσωπικό, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να είναι ιδιαίτερα ικανοί στην ομαδική εργασία.

Καλή επικοινωνία

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν τα δρώμενα σωστά και κατανοητά. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι θεμελιώδεις σε κάθε μέρος της εργασίας ενός security guard. Η επικοινωνία δεν είναι χρήσιμη μόνο κατά τη διάρκεια κρίσεων. Τις περισσότερες φορές, ένας security guard είναι το πρώτο άτομο που συναντά ένας πελάτης. Έτσι, πρέπει να είναι επικοινωνιακοί, εγκάρδιοι και υποστηρικτικοί. Επίσης, πρέπει να επικοινωνούν σωστά και μεταξύ τους αφού είναι προφανές ότι η συνεχής επικοινωνία τους θα αποτρέψει ή θα αποκλιμακώσει μία πιθανή δυσάρεστη κατάσταση.

Εμπειρία

Στην ιδανική περίπτωση, η πιο σημαντική ποιότητα που πρέπει να αναζητήσετε σε οποιαδήποτε εργασία είναι η εμπειρία. Στους security guards, η εμπειρία είναι απαραίτητη, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να εκτεθούν σε μια νέα κατάσταση ή κρίση, την οποία θα μπορέσουν κατά συνέπεια να χειριστούν καλύτερα. Η προτεραιότητα ενός security guard θα είναι πάντα η αποκλιμάκωση μιας τεταμένης κατάστασης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έτσι ώστε κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη να μην καταφύγει σε βία ή άλλη κρίση οποιουδήποτε είδους. Αυτή η ικανότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με εμπειρία και εάν έχουν χειριστεί παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν.

Σχετικά με εμάς

Στη UNITED SECURITY, μπορείτε να βρείτε μια σειρά από υπηρεσίες, από εκπαιδευμένους security guards, έως ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν συμβουλευτική, ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε σε ότι αφορά την ασφάλεια που σας αξίζει.