επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται σκληρά να αποτρέψουν τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς οι χάκερς γίνονται γρηγορότεροι, πιο έξυπνοι και πιο δημιουργικοί. Σχεδόν 1 εκατομμύριο νέες απειλές από κακόβουλο λογισμικό και κακόβουλες εφαρμογές ανακαλύπτονται και εντοπίζονται καθημερινά. Ωστόσο, όλα αυτά δεν εμποδίζουν τους επιχειρηματίες να εισέλθουν στον κόσμο της ψηφιοποίησης.

Ο πρωταρχικός λόγος πίσω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι ότι η συνεχής άνοδος της παγκοσμιοποίησης έχει δημιουργήσει την ανάγκη για διαδικτυακές πωλήσεις και αγορές. Εάν οι εταιρείες αποτύχουν να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών τους τώρα, ενδέχεται να χάσουν την ευκαιρία να επιβιώσουν σε αυτήν τη νέα τάση της αγοράς.

Εν μέσω αυτών των μεταβαλλόμενων καιρών, πώς διασφαλίζουμε ότι ο οργανισμός μας είναι ασφαλής από απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο; Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό, μπορούμε να εφαρμόσουμε ορισμένα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που μπορούν να βοηθήσουν τα δεδομένα μας να παραμείνουν ασφαλή στο Διαδίκτυο.

Παραθέτουμε τα τρία πιο σημαντικά οφέλη των υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και το γιατί η επιχείρησή σας πρέπει να αναθέσει σε το έργο της κυβερνοασφάλειας σε κάποιον πάροχο.

Προβλέποντας απειλές στον κυβερνοχώρο

Καθώς οι επιχειρήσεις εξελίσσονται και λειτουργούν εκ των πραγμάτων σε διαδικτυακές αγορές, εμφανίζονται νέες προκλήσεις ασφάλειας καθημερινά. Εάν αυτές οι προκλήσεις δεν εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν εγκαίρως, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, σε ευαίσθητες πληροφορίες, σε πνευματική ιδιοκτησία, σε ψηφιακά δεδομένα και πολλά άλλα.

Με τη βοήθεια επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, οι οργανισμοί μπορούν να εντοπίσουν τις πιθανές απειλές που μπορούν να βλάψουν την επιχείρηση. Μπορούν επίσης να προβλέψουν επερχόμενες επιθέσεις και να αποτρέψουν την κλοπή των δεδομένων. Επιπλέον, διαχωρίζουν προληπτικά τα ευαίσθητα από τα μη ευαίσθητα δεδομένα σας, έτσι ώστε τα κρίσιμα δεδομένα σας να μην επηρεαστούν ή προσπελαστούν από εισβολείς σε περίπτωση παραβίασης.

Αποκλεισμός επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Ένα από τα κύρια καθήκοντα των παρόχων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι να μπλοκάρουν ή να μετριάσουν οποιαδήποτε επίθεση στον κυβερνοχώρο που μπορεί να βλάψει την επιχείρησή σας. Οι χάκερς χρησιμοποιούν συνήθως πλαστογράφηση και ηλεκτρονικό ψάρεμα ως κύρια εργαλεία για να επιτεθούν. Για παράδειγμα, οι χάκερς μπορούν να πλαστογραφούν Διευθύνοντες Συμβούλους αξιόπιστων οργανισμών και να εξαπατούν τους υπαλλήλους του Οικονομικού Τμήματος να αποδεσμεύουν εταιρικά κεφάλαια και διάφορες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να κοστίσει στις εταιρείες εκατομμύρια ευρώ.

Ομοίως, οι χάκερς χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” για να επιτεθούν και να κλέψουν δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων σύνδεσης και των στοιχείων πιστωτικών καρτών. Οι αποτελεσματικές υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορούν εύκολα να αποκλείσουν και να αποτρέψουν την πραγματοποίηση τέτοιων επιθέσεων σε μια βάση δεδομένων. Οι επαγγελματίες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προστατεύσουν όλα τα δεδομένα τους από πιθανές απειλές και να εμποδίσουν αυτόματα τις απάτες.

Αυξημένη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα είναι η πρόσληψη in-house εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με λογικό μισθό. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις επιχειρήσεις να βρουν ένα τόσο έμπειρο άτομο που έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για να χειριστεί τις ανάγκες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, αυτοί οι εμπειρογνώμονες αμείβονται αρκετά υψηλά.

Υπάρχει ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια μεγάλη ομάδα ταλέντων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ξοδεύοντας ένα μικρό μέρος του κόστους πρόσληψης μιας εσωτερικής ομάδας πληροφορικής. Αυτό περιλαμβάνει την εξωτερική ανάθεση των λειτουργιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε έναν αξιόπιστο πάροχο.

Οι υπεύθυνοι επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι πολύ πιο πεπειραμένοι από τους εσωτερικούς εμπειρογνώμονες πληροφορικής και μπορούν να διαχειριστούν εξ αποστάσεως την υποδομή δικτύου της εταιρείας σας χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία. Μπορούν επίσης να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους σας και να τους παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την αποφυγή απάτης και πλαστών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, η εξειδίκευσή τους και ο τρόπος διαχείρισης και ελέγχου των αναγκών σας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε στη διαχείριση της επιχείρησής σας και όχι να ανησυχείτε για την πρόσληψη δαπανηρών επαγγελματιών πληροφορικής.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη των υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η United Security, με τους ειδικούς συμβούλους πληροφορικής που διαθέτει, μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές του δικτύου, αναλαμβάνοντας μελέτες και εργασίες ασφαλείας δικτύων, καθώς και τη δημιουργία των αντίστοιχων πολιτικών και διαδικασιών για τους χρήστες. Εάν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε μας σήμερα για να λάβετε τις καλύτερες υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.