Οι επιχειρήσεις απαιτούν από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας να φροντίζουν τρία σημαντικά ζητήματα στο χώρο εργασίας – την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων, την ασφάλεια του προσωπικού και την προστασία των εμπιστευτικών δεδομένων. Ωστόσο, η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας security είναι μια σημαντική διαδικασία και πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορα πράγματα πριν γίνει η τελική επιλογή.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θέλετε να προσλάβετε μια άπειρη ή αναξιόπιστη εταιρεία. Οι πολλές διαθέσιμες επιλογές εταιρειών security μπορεί να κάνουν τη διαδικασία επιλογής δύσκολη, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστείτε και να χάσετε την ουσία. Επομένως, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε σωστά και να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις πριν οριστικοποιήσετε την απόφασή σας.

Ξεκινήστε με μια αυτο-αξιολόγηση για να κατανοήσετε καλύτερα τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και ανησυχίες για την ασφάλεια του οργανισμού σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε εκ των προτέρων το τι ακριβώς ψάχνετε.

Όταν αξιολογείτε έναν πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει εμπειρία με διαφόρων ειδών επιχειρήσεις, καθώς οι κίνδυνοι ασφάλειας και οι απαιτήσεις για διαφορετικές επιχειρήσεις ποικίλλουν. Ως εκ τούτου, απαιτούν μια ομάδα της οποίας οι δεξιότητες και η εμπειρία είναι προσαρμοσμένες για να ταιριάζουν σε διάφορα περιβάλλοντα. Αν και πολλές εταιρείες security ξεκινούν μικρές και εργάζονται για μια μεγάλη ποικιλία πελατών και αντικειμένων, τελικά αναπτύσσουν τη θέση τους και επεκτείνονται περαιτέρω.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία που παρέχει ασφάλεια κυρίως για μουσικές εκδηλώσεις θα προσλάβει συνήθως security guards τύπου “bouncer”. Η εκπαίδευση και τα σύνολα δεξιοτήτων τους θα διαφέρουν σημαντικά από αυτά που χρειάζονται τα κεντρικά γραφεία μιας εταιρείας. Ομοίως, μια εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης θα έχει διαφορετική απαίτηση ασφάλειας σε σύγκριση με ένα κέντρο διανομής (logistics).

Η αποτελεσματικότητα μιας εταιρείας security αναδεικνύεται από την ποιότητα της διαδικασίας πρόσληψης και του προγράμματος εκπαίδευσης. Επομένως, πρέπει να ρωτήσετε για τη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού ασφαλείας και να τους κάνετε τις ακόλουθες ερωτήσεις για να έχετε μια σαφή ιδέα:

  • Διενεργούν ελέγχους ιστορικού των υποψηφίων τους πριν από την πρόσληψη;
  • Η εταιρεία προσλαμβάνει επαγγελματίες με στρατιωτική εμπειρία ή με γνώση στην τεχνολογία;
  • Υποβάλλονται οι αιτούντες σε τεστ ναρκωτικών;
  • Διεξάγουν ψυχολογική αξιολόγηση;

Η γνώση των απαντήσεων σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα προσληφθούν μόνο εκείνα τα άτομα που διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά και δεξιότητες. Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο της διαδικασίας αξιολόγησης είναι οι συστάσεις από τους προηγούμενους εργοδότες του αιτούντος. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα εάν οι security guards εκτελούν τα καθήκοντά τους με συνέπεια και θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αξιοπιστία τους. Επιπλέον, τα τεστ προσωπικότητας θα βοηθήσουν στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων συμπεριφορών και θα διασφαλίσουν ότι προσλαμβάνονται τα σωστά άτομα.

Υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές απαιτήσεις για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, οι οποίες απαιτούν από τους πιθανούς υποψηφίους να έχουν τα κατάλληλα προσόντα και τη σχετική κατάρτιση πριν λάβουν την έγκριση των αρχών αδειοδότησης. Προτού επιλέξετε μια εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας, πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με αυτές.

Οι μέθοδοι εκπαίδευσης μπορεί να διαφέρουν σε κάθε εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά η γενική διαδικασία είναι η ίδια. Περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό ωρών εκπαίδευσης και γραπτές δοκιμασίες. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα θέματα εκπαίδευσης ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Η ενσωμάτωση αυτών των ερωτήσεων στη διαδικασία αξιολόγησης θα σας βοηθήσει να προσλάβετε την κατάλληλη εταιρεία security για την επιχείρησή σας. Φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην έρευνά σας, ώστε να συνεργαστείτε με την κατάλληλη εταιρεία που θα κατανοήσει καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησής σας.

Η UNITED SECURITY προσφέρει λύσεις σε όλες τις ανάγκες ασφάλειας της επιχείρησής σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε με την ομάδα μας σήμερα.