κάμερες παρακολούθησης cctv

Οι κάμερες παρακολούθησης (CCTV) που τις βλέπαμε μόνο στις τράπεζες ή στα καταστήματα λιανικής πριν από μερικά χρόνια, υπάρχουν πλέον σχεδόν παντού. Χώροι όπως εστιατόρια, διασταυρώσεις κυκλοφορίας, βενζινάδικα, αποθήκες, σπίτια και σχεδόν κάθε επιχείρηση διαθέτουν δικό τους σύστημα επιτήρησης CCTV.

Με την αύξηση του ποσοστού εγκληματικότητας, όλοι προσπαθούν να διατηρήσουν το σπίτι και την επιχείρησή τους ασφαλή και ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης.

Ωστόσο, μερικές φορές, ακόμη και όταν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που διαθέτουν σύστημα CCTV εξακολουθούν να υπόκεινται σε ληστείες ή βανδαλισμούς, αυτό συμβαίνει συχνά λόγω της αναποτελεσματικής εγκατάστασης των καμερών παρακολούθησης.

Πολλοί άνθρωποι εγκαθιστούν μόνοι τους κάμερες παρακολούθησης ή χρησιμοποιούν τεχνικούς με ελλιπή εμπειρία στο αντικείμενο. Ως εκ τούτου, κάνουν ορισμένα λάθη που ακυρώνουν ολόκληρο τον σκοπό του συστήματος, καθώς αφήνουν ορισμένα βασικά σημεία ακάλυπτα, τα οποία χρησιμοποιούν οι ληστές για την είσοδό τους σε ένα κτίριο.

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση είναι να προσλάβετε μια πιστοποιημένη εταιρεία ασφαλείας για να εγκαταστήσει το σύστημα καμερών παρακολούθησης. Οι πιστοποιημένες εταιρείες ασφαλείας διαθέτουν εκπαιδευμένους και έμπειρους επαγγελματίες που ξέρουν πώς να τοποθετούν σωστά τις κάμερες παρακολούθησης σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις και τα οικιστικά κτίρια.

Με την ταχεία καινοτομία στην τεχνολογία, οι κάμερες παρακολούθησης έχουν συνδυαστεί με αναπτυσσόμενες τεχνολογίες όπως το cloud computing, το διαδίκτυο και η αυτοματοποίηση (τεχνητή νοημοσύνη) για την επέκταση των δυνατοτήτων τους. Αυτές οι καινοτομίες έχουν βελτιώσει την ευκολία χρήσης τους και έχουν αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους.

Με αυτές τις νέες καινοτομίες, οι κάμερες που κάποτε χρησιμοποιούνταν μόνο για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται τώρα και για άλλους σκοπούς, όπως το μάρκετινγκ, τις μελέτες συμπεριφοράς και τους ανθρώπινους πόρους.

Αλλά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από αυτές τις καινοτομίες στις κάμερες παρακολούθησης, πρέπει να τις εγκαταστήσετε σωστά.

Επομένως, αν θέλετε να επωφεληθείτε από τις νέες τεχνολογίες, είτε για να βοηθήσετε την επιχείρησή σας, είτε για ασφάλεια, είτε για άλλες εφαρμογές, παραθέτουμε τρεις σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην τέλεια εγκατάσταση του συστήματος CCTV.

Λάβετε υπόψη το διαθέσιμο φωτισμό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εγκατάσταση των καμερών παρακολούθησης είναι ο φωτισμός. Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς οι κάμερες που τοποθετούνται σε ακατάλληλο φωτισμό δεν θα μπορούν να καταγράφουν αποτελεσματικά.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι περιοχές που θέλετε να έχετε υπό επιτήρηση έχουν επαρκή και σταθερό φωτισμό ώστε η κάμερα να μπορεί να καταγράψει λεπτομέρειες αναγνώρισης, όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου κάποιου που εισέρχεται στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Επίσης, σε περιοχές όπου δεν έχετε επαρκή φωτισμό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάμερες CCTV με δυνατότητα νυχτερινής λήψης.

Εγκαταστήστε κάμερες για την παρακολούθηση κρυφών σημείων εισόδου

Οι ληστές συνήθως χρησιμοποιούν τις πίσω (βοηθητικές) πόρτες, τις πόρτες του υπογείου και τα παράθυρα για να διαρρήξουν κτίρια, επειδή κάποια από αυτά τα σημεία εισόδου συνήθως δεν παρακολουθούνται με κάμερα.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τις κάμερές σας σε όλα αυτά τα κρυφά σημεία εισόδου, ώστε κάθε φορά που ένας διαρρήκτης προσπαθεί να εισέλθει στο σπίτι ή την επιχείρησή σας από αυτά τα σημεία, να μπορείτε να τον απαθανατίσετε στα πλάνα παρακολούθησης.

Κρύψτε τα καλώδια

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά την εγκατάσταση των καμερών σας είναι ότι τα καλώδια δεν πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα ή εκτεθειμένα, γιατί οι διαρρήκτες θα είναι σε θέση να τα κόψουν και να αποσυνδέσουν την επιτήρηση των καμερών πριν αποπειραθούν να εισέλθουν στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια του συστήματος παρακολούθησης είναι κρυμμένα, ώστε κανένας ληστής να μην μπορεί να αποσυνδέσει το σύστημα.

Ο βέλτιστος τρόπος για να εγκαταστήσετε άψογα το σύστημα CCTV είναι να προσλάβετε μια πιστοποιημένη εταιρεία ασφαλείας η οποία διαθέτει του κατάλληλους επαγγελματίες τεχνικούς.

Σχετικά με εμάς

Η UNITED SECURITY προσφέρει λύσεις για κάθε είδους ανάγκες ασφαλείας. Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από στατικές φυλάξεις και κινητές περιπολίες, έως υπηρεσίες απόκρισης έκτακτης ανάγκης και υπηρεσίες για προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις καθώς διαθέτουμε άγρυπνο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες.