κατασκευές εργοτάξιο ασφάλεια

Τα εργοτάξια είναι συχνά εύκολοι στόχοι για κακοπροαίρετες ενέργειες. Η κλοπή αποτελεί συνεχή απειλή για οποιοδήποτε κατασκευαστικό έργο, είτε πρόκειται για εμπορική, είτε για οικιστική κατασκευή. Πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση 24/7 και να αντιμετωπίζετε όσους θέλουν να πάρουν υλικά, μηχανήματα και άλλες προμήθειες με παράνομο τρόπο. Επομένως, τα εργοτάξια απαιτούν ένα εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας για να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός μηχανισμός και να διατηρήσει τεκμήρια σε περίπτωση εγκλήματος.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα κατασκευαστικά έργα αντιμετωπίζουν κλοπές έως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως. Τα κατασκευαστικά έργα είναι ήδη εντάσεως προϋπολογισμού και οι απώλειες από κλοπή είναι το τελευταίο σενάριο το οποίο θα ήθελα να αντιμετωπίσει ο εκάστοτε διαχειριστής. Τα χαμένα υλικά, εργαλεία και εξοπλισμός προκαλούν επίσης καθυστερήσεις στο έργο.

Επομένως, η φροντίδα για την ασφάλεια του εργοταξίου είναι μια σημαντική στρατηγική εξοικονόμησης χρημάτων. Παραθέτουμε μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να κάνετε το εργοτάξιό σας ασφαλές.

Προσθέστε ένα σύστημα επιτήρησης

Η προσθήκη βιντεο-επιτήρησης είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού υβριδικού σχεδίου ασφαλείας εργοταξίου. Οι κάμερες παρακολούθησης μπορούν να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες, όπως: προβολή 3600 του χώρου, ανίχνευση και εγγραφή κίνησης 24/7, θερμική ανίχνευση μεγάλης εμβέλειας. Σε συνδυασμό με το κατάλληλο λογισμικό, οι κάμερες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προηγμένα αναλυτικά δεδομένα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ζωντανή και απομακρυσμένη παρακολούθηση του χώρου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα αρμόδια άτομα να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές σε πραγματικό χρόνο (την ώρα που διεξάγεται το έγκλημα).

Επιτόπιοι security guards

Ο βέλτιστος τρόπος για την ύπαρξη οπτικού αποτρεπτικού μηχανισμού κατά των καιροσκόπων κλεφτών είναι η επιτόπια παρουσία προσωπικού ασφαλείας. Οι κακοπροαίρετοι άνθρωποι τείνουν να έχουν ειδικές τεχνικές για να αποφύγουν την τεχνολογία. Ωστόσο, η παρουσία των security guards τους κάνει να αμφισβητούν τις επιλογές τους και να αποφεύγουν τις επιθετικές προθέσεις τους.

Επιπλέον, οι security guards μπορούν να επικοινωνούν συνεχώς με την ομάδα απομακρυσμένης επιτήρησης, να συντονίζουν την κατάσταση και να αυξάνουν το ποσοστό επιτυχημένης απόκρισης.

Προστατέψτε την περίμετρο και το εσωτερικό σας

Η αποτελεσματική χρήση εξελιγμένων κλειδαριών, περιφράξεων και επαρκούς φωτισμού είναι άλλος ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας που συμβάλλει στην ασφάλεια του εργοταξίου. Η χρήση αποτελεσματικών κλειδαριών θα πρέπει να αποτελεί σταθερή πρακτική σε όλες τις εγκαταστάσεις για την ασφάλεια των θυρών/πυλών, των οχημάτων, των εργαλείων, του εξοπλισμού και των γραφείων (containers) προσωπικού.

Τα έντονα φώτα πρέπει να φωτίζουν όλες τις περιοχές, καθώς οι σκοτεινές τοποθεσίες χρησιμεύουν ως κρυψώνα για εγκληματίες.

Καταχωρίστε Όλο τον Εξοπλισμό

Κάθε αντικείμενο στο εργοτάξιό σας έχει σειριακό αριθμό, πινακίδα κυκλοφορίας ή άλλη πινακίδα αναγνώρισης. Είτε πρόκειται για ένα μικρό εργαλείο δοκών είτε για ένα περονοφόρο ανυψωτικό, όλα θα πρέπει να είναι σωστά καταχωρημένα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εργοτάξιο θα πρέπει να ενημερώνονται για το γεγονός ότι τα εργαλεία και ο εξοπλισμός καταγράφονται.

Ως διαχειριστής κατασκευαστικών έργων, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τους νόμους και τους κανονισμούς της περιοχής σας σχετικά με την ασφάλιση υλικών και εξοπλισμού. Η ύπαρξη ενός διαχειριστή δομικών υλικών μπορεί να αποβεί ευεργετική, καθώς θα διασφαλίζει την απόλυτα ελεγχόμενη παράδοση και επιστροφή των εργαλείων και του εξοπλισμού, στην αρχή και στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας.

Σχετικά με εμάς

Η UNITED SECURITY είναι μια αξιόπιστη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και μπορείτε να μας εμπιστευτείτε απόλυτα σε ότι αφορά το σχέδιο ασφαλείας στο εργοτάξιό σας. Σας συμβουλεύουμε σχετικά με τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που πρέπει να έχετε και σας παρέχουμε άρτια εκπαιδευμένα μέλη της ομάδας μας για να βρίσκονται στο εργοτάξιό σας 24/7.

Παρέχουμε τους πιο καινοτόμους τύπους υπηρεσιών ασφαλείας. Το προσωπικό ασφαλείας μας είναι εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων παραβιάσεων ασφάλειας και καταστροφών ιδιοκτησίας.

Από την παροχή βασικής επιτήρησης CCTV, έως στατικές φυλάξεις και κινητές περιπολίες, οι υπηρεσίες μας σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Μπορούμε να γίνουμε οι πιο πολύτιμοι συνεργάτες σας, βοηθώντας σας να διατηρήσετε το έργο σας εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού σε ότι αφορά την ασφάλεια. Για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, κάντε κλικ εδώ.