κλοπές στο κατάστημα

Εάν είστε ιδιοκτήτης καταστήματος λιανικής, το πιθανότερο είναι ότι συχνά θα παρατηρείτε ανοιχτές συσκευασίες και προϊόντα που λείπουν από το απόθεμα και τα ράφια σας χωρίς καμία τεκμηρίωση ή παραστατικό αγοράς. Αυτή η μυστηριώδης εξαφάνιση προϊόντων από το κατάστημά σας είναι πιθανό να οφείλεται σε κλοπή.

Οι κλοπές μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για την επιχείρησή σας, καθώς μπορεί να κοστίσουν πολλές χιλιάδες ευρώ σε χαμένα έσοδα. Δεδομένου ότι τα καταστήματα λιανικής είναι ευάλωτα σε κλοπές, ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν είναι η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας εντός αλλά και γύρω από το κατάστημα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις κλοπές στο κατάστημά σας:

Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας

Η εκπαίδευση του προσωπικού σας για το πώς να αποτρέψει την κλοπή στο κατάστημα μπορεί να βοηθήσει πολύ. Για παράδειγμα, ένας κλέφτης, σε αντίθεση με τους κανονικούς πελάτες, θα ήθελε να παραμείνει αφανής και να αποφύγει να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους του καταστήματος. Εάν οι υπάλληλοί σας έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με αυτή τη συμπεριφορά, θα εντοπίσουν ταχύτερα οποιονδήποτε προσπαθεί να βλάψει το κατάστημά σας.

Ένας άλλος καλός τρόπος για να αποτρέψετε τους κλέφτες είναι ο εμφανής χαιρετισμός όλων όσων μπαίνουν στο κατάστημά σας. Η οπτική επαφή και ο χαιρετισμός δηλώνουν αναγνώριση και θα τους αλλάξουν γνώμη σχετικά με τις προθέσεις τους.

Πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι η κλοπή μπορεί να έρθει εκ των έσω. Τα προληπτικά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης μπορούν να βοηθήσουν στην αποθάρρυνση της κλοπής από τους εργαζόμενους.

Προσεκτική επιλογή νέων εργαζομένων

Η κλοπές από υπαλλήλους κοστίζουν στις επιχειρήσεις αρκετά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Η εκπαίδευση λειτουργήσει μόνο εάν έχετε αξιόπιστους υπαλλήλους. Για να βεβαιωθείτε ότι το κατάστημά σας βρίσκεται σε ασφαλή χέρια, ελέγξτε όλους τους υποψηφίους πριν προσλάβετε. Επίσης, ενημερώστε τους σχετικά με την πολιτική ασφαλείας του καταστήματός σας και τι περιμένετε από αυτούς.

Τοποθετήστε ταμπέλες ασφαλείας

Η τοποθέτηση πινακίδων ασφαλείας σε χώρους που δεν είναι καθαρά ορατές από τους καταστηματάρχες είναι ένας οικονομικός τρόπος για να αποθαρρύνετε τους επίδοξους κλέφτες. Η τοποθέτηση πινακίδων που αναφέρουν νομικές ενέργειες κατά των κλεφτών θα τους αποθαρρύνει από το να πάρουν το ρίσκο. Ενδιαφέρουσες πινακίδες ασφαλείας όπως «χαμογελάστε, είστε στην κάμερα» θα βοηθήσουν να προειδοποιήσετε τους ανθρώπους χωρίς να είστε αγενείς.

Εγκαταστήστε σύστημα παρακολούθησης βίντεο

Η επένδυση στην ασφάλεια του καταστήματος είναι απαραίτητη. Η εγκατάσταση καμερών θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το κατάστημά σας ανά πάσα στιγμή (σε πραγματικό χρόνο), αλλά και να παρακολουθείτε εγγραφές βίντεο προκειμένου να διερευνήσετε παρελθοντικά γεγονότα όταν χρειαστεί.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε το κατάστημά σας εξ αποστάσεως, όταν δεν βρίσκεστε στον χώρο. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ασφαλείας ή να προβάλλετε τη ζωντανή ροή του καταστήματός σας μέσω του smartphone σας, όποτε θέλετε.

Πρόσληψη υπηρεσιών επανδρωμένης ασφαλείας

Η συνεργασία με μια αξιόπιστη εταιρεία security θα βοηθήσει να μειωθούν, ακόμη και να εξαλειφθούν οι κλοπές στο κατάστημά σας. Μια έμπειρη εταιρεία ασφαλείας γνωρίζει πως να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον στο κατάστημά σας, ώστε οι υπάλληλοί σας να εργάζονται άνετα και οι πελάτες σας να ψωνίζουν με ασφάλεια.

Μια καλά εδραιωμένη εταιρεία γνωρίζει πως να τοποθετήσει συγκεκριμένο προσωπικό ασφαλείας στο χώρο ενδιαφέροντος και πως να διαχειριστεί το οποιοδήποτε συμβάν. Οι Security Guards θα πραγματοποιούν τα εξής:

  • Θα παρακολουθούν το σύστημα CCTV.
  • Θα παρακολουθούν προσεκτικά τα ύποπτα άτομα.
  • Θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν τις εισόδους και τις εξόδους.
  • Θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά και η παρουσία τους θα αποθαρρύνει τους επίδοξους εγκληματίες.
  • Οι ισχυρές πολιτικές ασφαλείας τους θα τους βοηθήσουν να λάβουν γρήγορες ενέργειες ενάντια σε ασυνήθιστες δραστηριότητες.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από κλοπές. Στη UNITED SECURITY, διασφαλίζουμε ότι το κατάστημά είναι ασφαλές και ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες βανδαλισμού ή κλοπής. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.