Η καριέρα ως φύλακας ασφαλείας είναι ένα αρκετά διαδεδομένο επάγγελμα στη σημερινή κουλτούρα. Οι φρουροί ασφαλείας διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο σε πολλές πτυχές της σημερινής επιχείρησης, από εργοτάξια έως εμπορικά κέντρα, κατοικίες, κ.α.. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι χρειάζεται για να υπερέχει κανείς στο ρόλο αυτό.

Επιλεξιμότητα και άδεια

Πρώτο απ’ όλα, μια έγκυρη άδεια εργασίας είναι συνήθως η βασική προϋπόθεση για να εργαστείτε ως πιστοποιημένο προσωπικό ασφαλείας. Ανατρέξτε (στα σχετικά sites) στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να εκδοθεί μια τέτοια άδεια ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@unitedsecurity.gr.

Σε έναν κόσμο όπου η προστασία των περιουσιακών στοιχείων ενός ατόμου είναι εξαιρετικά σημαντική, η αγορά των φρουρών ασφαλείας είναι σίγουρα υγιής και υπάρχει ζήτηση για επαγγελματίες με τη σωστή εκπαίδευση. Μετά την απόκτηση άδειας φύλακα, οι ευθύνες συχνά διαφέρουν από τον έναν τύπο εργασίας στον άλλο. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που συνήθως μπορείτε να βρείτε:

Φύλακες ασφαλείας: Ο πιο συνήθης τύπος φρουρού ασφαλείας. Αυτά τα άτομα εργάζονται για ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και τοποθετούνται σε πολλά και διαφορετικά projects, όπως τράπεζες, κτίρια κατοικιών ή γραφείων, εργοστάσια. κ.α..
Crowd Control Guards: Συχνά προσλαμβάνεται για τη διαχείριση συμπεριφορών πλήθους για μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.
Bodyguard: Καθήκον ενός ιδιωτικού σωματοφύλακα είναι να προστατεύει ένα συγκεκριμένο άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων.
Φρουροί ασφαλείας αεροδρομίου: Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτοί είναι φύλακες που τους έχει ανατεθεί να παρέχουν ασφάλεια στις εγκαταστάσεις ενός αεροδρομίου, προστατεύοντας τους επιβάτες από απειλητικά γεγονότα.

Επιλέξτε το καλύτερο για εσάς

Μία από τις κορυφαίες πτυχές μιας επιτυχημένης καριέρας στον κλάδο της ασφάλειας είναι η ευκαιρία να βρείτε κάτι που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε το είδος του ατόμου που αισθάνεται μια ισχυρή αίσθηση καθήκοντος, αγαπά να βοηθά και να προστατεύει τους άλλους και έχει καλό μάτι για λεπτομέρειες, μπορείτε να εργαστείτε στην υποδοχή ενός κτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε την ευθύνη να ελέγξετε και να χαιρετίσετε ευγενικά όσους εισέρχονται και να διασφαλίσετε ότι όλοι είναι εξουσιοδοτημένα άτομα (εργαζόμενοι ή επισκέπτες).

Από την άλλη πλευρά, για τους εσωστρεφείς, υπάρχουν οι νυχτερινές περιπολίες σε συγκεκριμένη περιοχή που προστατεύετε από απειλές κατά της περιουσίας, όπως κλοπή και βανδαλισμό.

Οι δεξιότητες που θα χρειαστείτε για να επιβιώσετε

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων απαραίτητων για να είναι κανείς επιτυχής σε αυτόν τον τομέα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα:

Δεξιότητες επικοινωνίας: Όπως συμβαίνει στις περισσότερες θέσεις εργασίας, η ανάγκη για άψογη επικοινωνία είναι αναπόσπαστη και σε αυτόν τον κλάδο. Ο ρόλος σας περιλαμβάνει το να ακολουθείτε δεδομένο πρωτόκολλο και να κοινοποιείτε εντολές, κάτι που καθίσταται απαραίτητο όταν εργάζεστε με ένα μεγάλο πλήθος ή με το ευρύ κοινό για να διασφαλίσετε την ασφάλειά τους.

Γρήγορη σκέψη επί τόπου: Σε ορισμένα περιστατικά, η ανάγκη των φρουρών ασφαλείας να χρησιμοποιούν την κοινή λογική και τη γρήγορη σκέψη είναι επιτακτική, προτού μια κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.
Ικανότητα προσαρμογής: Το να είσαι φύλακας είναι κάτι παραπάνω από μια απλή περιπολία στο χώρο ευθύνης σου. Θα πρέπει να είστε σε θέση να προσαρμοστείτε σε μια σειρά διαφορετικών συνθηκών και απαιτήσεων για να επιτύχετε στα καθήκοντά σας.
Συνεχίστε να μαθαίνετε: Με την τεχνολογία που αλλάζει συνεχώς, υπάρχει ανάγκη οι φρουροί ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι τεχνολογικά, συμπεριλαμβανομένης της εξοικείωσης με πολλές συσκευές και συστήματα. Η συνεχής επαγγελματική κατάρτιση είναι σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση για τους σημερινούς φρουρούς ασφαλείας προκειμένου να καλύπτουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων αγορών.