security systems trends 2020

Τάσεις συστημάτων ασφαλείας 2020

Τάσεις συστημάτων ασφαλείας 2020: Καθώς κοιτάζουμε προς τα εμπρός, δεν μπορούμε παρά να κοιτάξουμε πίσω μερικές από τις βασικές τάσεις που εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και τη συνεχιζόμενη παρουσία τους στους οδικούς χάρτες προϊόντων και στα σχέδια που δημιουργούν οι πρωτοπόροι κατασκευαστές της βιομηχανίας συστημάτων ασφαλείας.

Ορισμένες από αυτές τις τάσεις έχουν βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφαλείας, ενώ άλλες έχουν ενδεχομένως δυσμενείς επιπτώσεις.

Κυβερνοασφάλεια

Οι κυβερνοεπιθέσεις όλων των ειδών έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να είναι, μια μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζουν οι σημερινές επιχειρήσεις. Από την πλευρά του κατασκευαστή, η ενσωμάτωση του cyber-security στο προϊόν από την αρχή είναι κρίσιμη, με τους integrators να αρχίζουν να το απαιτούν. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την αύξησης της σύγκλισης των εφαρμογών πληροφορικής με τα συστήματα ασφαλείας επενδύσεις σε ασφάλεια και οι τελικοί χρήστες αναζητούν λύσεις σχεδιασμένες με γνώμονα την ασφάλεια των δεδομένων. Όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως DVR / NVR, διακομιστές, κάμερες IP, ελεγκτές πρόσβασης, συναγερμοί εισβολής, έξυπνοι αισθητήρες, είναι ευάλωτες και γι ‘αυτό αυτό είναι δεδομένη η ανάγκη προς την ανάπτυξη στιβαρών λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλα τα συστήματα ασφαλείας.

Περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT – Internet of Things) υπήρξε μια σημαντική τάση τα τελευταία χρόνια σε πολλές βιομηχανίες και αυτό θα συνεχιστεί καθώς ενσωματώνουμε αισθητήρες κάθε είδους στο δίκτυο. Η συλλογή και η ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται από αυτούς τους αισθητήρες δημιουργεί πληθώρα εφαρμογών όπως βιομηχανικές εφαρμογές, έξυπνη διαχείριση κτιρίων, διαχείριση εκδηλώσεων και πολλά άλλα. Ο κλάδος φυσικής ασφάλειας επωφελείται από την ύπαρξη πρόσθετης νοημοσύνης για επίγνωση της κατάστασης και διαχείριση έκτακτης ανάγκης. Καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό σεναρίων και με συνεχείς βελτιώσεις στις δυνατότητες που υπάρχουν, το βίντεο έχει την ευκαιρία να γίνει το μάτι του IoT.

Συσκευές με δυνατότητα AI

Οι κατασκευαστές λογισμικού αναζητούν τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στην προώθηση προηγμένων αναλυτικών στοιχείων που θα παρέχουν στους χειριστές αυξημένη ικανότητα αξιολόγησης και πρόληψης απειλών ή ανωμαλιών. Ενώ οι δυνατότητες ανάλυσης βίντεο (video analytics) και δεδομένων υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ήταν στοιχειώδεις σε σύγκριση με το λογισμικό που χρησιμοποιεί Artificial Intelligence για εφαρμογές όπως η αναγνώριση προσώπου. Επιπλέον, το AI συνεχίζει να χρησιμοποιείται για την ανάλυση των μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων που δημιουργούνται από έξυπνους αισθητήρες.

Συνδεσιμότητα 5G

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το 5G θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παραμένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Η επιπλέον ταχύτητα και το επιπλέον εύρος ζώνης, θα κάνουν τις κινητές συσκευές μας γρηγορότερες, ισχυρότερες και υπερσυνδεδεμένες, με το ίδιο πράγμα να συμβαίνει και σε συσκευές συνδεδεμένες με IoT, όπως κάμερες. Αυτό θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τις έξυπνες πόλεις: πιο ισχυρές συσκευές IP που συνδέονται μεταξύ τους, που τροφοδοτούνται από AI, θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που κινούμαστε, ψωνίζουμε και ζούμε σε αστικές περιοχές.

Οι πιο ισχυρές συσκευές IP που συνδέονται μεταξύ τους, τροφοδοτούνται από AI, θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο μετακίνησης, αγοράς και διαμονής σε αστικές περιοχές

Προβλήματα απορρήτου

Στις περισσότερες προηγμένες οικονομίες σε όλο τον κόσμο, οι πολίτες ανησυχούν όλο και περισσότερο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων τους και πολλές κυβερνήσεις έχουν θέσει – ή βρίσκονται στη διαδικασία να το πράξουν – αυστηρούς νόμους περί προστασίας δεδομένων. Η ΕΕ πρωτοστάτησε στη χρήση αυτών των ανησυχιών για την ανάπτυξη κανονισμών απορρήτου που διέπουν την ανάπτυξη εφαρμογών βάσει δεδομένων. Αυτή η τάση αρχίζει να επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο, καθώς στρέφουμε προς περισσότερη αυτονομία και ιδιωτικότητα δεδομένων. Δεδομένου ότι οι περισσότερες εφαρμογές φυσικής ασφάλειας περιλαμβάνουν τη συλλογή βίντεο και δεδομένων σχετικά με άτομα και περιουσιακά στοιχεία, οι κανονισμοί απορρήτου θα συνεχίσουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία στο μέλλον.

Cloud και φορητές δυνατότητες

Η φορητότητα είναι κρίσιμη για τη φυσική ασφάλεια και αναδύεται μέσω της ανάπτυξης και της χρήσης υπηρεσιών που βασίζονται σε σύννεφο (cloud), αλλά και μέσω της δυνατότητας πρόσβασης σε συσκευές ασφαλείας μέσω έξυπνου τηλεφώνου ή προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε τέτοια εισροή εφαρμογών για κινητά για τη διαχείριση φωτογραφικών μηχανών, τη λήψη αυτόματων ειδοποιήσεων για διάφορα συμβάντα και την παροχή της δυνατότητας παραχώρησης ή περιορισμού της πρόσβασης σε μια εγκατάσταση. Όλα αυτά καταδεικνύουν τη ζήτηση του κόσμου για φορητότητα, συνδεσιμότητα και ευκολία χρήσης.

Περισσότερο βίντεο – παντού

Τάσεις συστημάτων ασφαλείας 2020: Το βίντεο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας, παρέχοντας κάλυψη σε πραγματικό χρόνο και πρόληψη απειλών και περιστατικών. Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς. Η χρήση βίντεο για παραδοσιακές εφαρμογές, καθώς και για χρήση σε νεότερες εφαρμογές που δεν είναι απαραίτητες σχετικά με την ασφάλεια, είναι έτοιμη να δει τη μεγαλύτερη κίνηση. Σε ορισμένες βιομηχανίες όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, υπάρχει μια τάση επέκτασης της κάλυψης βίντεο σε εξαιρετικά σκληρά και επικίνδυνα περιβάλλοντα, έτσι οι κατασκευαστές καλούνται να αναπτύξουν κατάλληλα πιστοποιημένο εξοπλισμό για να καλύψουν μια ζήτηση πολύ αυστηρών προδιαγραφών. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής, όπως οι μονάδες επεξεργασίας τροφίμων, αυξάνουν επίσης τη χρήση βίντεο για σκοπούς εκπαίδευσης και συμμόρφωσης, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά όπως ανακλήσεις τροφίμων που μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρά για την επιχείρηση.