Βελτιστοποίηση ασφάλειας

Οι φύλακες ασφαλείας μπορούν να παρέχουν μια ευνοϊκή πρώτη εντύπωση στους πελάτες και τους επισκέπτες και ένας φύλακας είναι συχνά το πρώτο άτομο με το οποίο ένας πελάτης ή ένας υπάλληλος αλληλεπιδρά κατά την άφιξή του σε μια τοποθεσία. Επίσης, οι φρουροί είναι η αρχική γραμμή άμυνας στην προστασία ανθρώπων, περιουσιών και προϊόντων. Σε αυτόν τον ρόλο, παρέχουν μια σημαντική αίσθηση ασφάλειας στους υπαλλήλους και προστατεύουν τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, οι μη επαγγελματίες και οι φρουροί με χαμηλή απόδοση μπορούν να δημιουργήσουν μια εικόνα απροσεξίας που αντανακλά αρνητικά σε έναν οργανισμό. Οι αναποτελεσματικοί φύλακες είναι απίθανο να είναι επαρκείς αποτρεπτικοί παράγοντες σε περιστατικά ασφαλείας ή να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι φρουροί μπορούν επίσης να γίνουν ένας ακριβός πόρος εάν η χρησιμότητα τους δεν μεγιστοποιηθεί.

Ευτυχώς, η ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων για κακές επιδόσεις και μη σωστή παροχή υπηρεσιών είναι εφικτή. Μια μικρή επένδυση χρόνου σε στοχευμένη επίβλεψη και μια επίδειξη ενδιαφέροντος είναι συνήθως το μόνο που απαιτείται για να εξασφαλιστεί μια κορυφαία δύναμη φρουράς.

Επιτυχίες και αποτυχίες προγράμματος φρουράς

Εκτός από την ενίσχυση της εικόνας ενός οργανισμού και την προστασία περιουσιακών στοιχείων, οι αφοσιωμένοι φύλακες ασφαλείας σώζουν ζωές. Οι επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης του Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι της Γαλλίας, πιστώνουν έναν φύλακα με τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων. Η επίθεση σκότωσε 90, αλλά ενώ οι ένοπλοι πυροβολούσαν, ένας φρουρός παρέμεινε στο κτίριο και καθοδηγούσε τον κόσμο προς τις εξόδους κινδύνου. Ένας επιζών είπε, «Θα μπορούσε να τρέξει. Όλοι έτρεχαν για τη ζωή τους. Αλλά δεν το έκανε. Μας φρόντισε».

Δυστυχώς, δεν ταιριάζουν όλοι οι φρουροί σε αυτό το ηρωικό προφίλ. Δύο φύλακες που συνεργάστηκαν με την επαγγελματική ομάδα μπέιζμπολ του Λος Άντζελες Dodgers κατηγορήθηκαν τον Ιανουάριο του 2017 για κλοπή περιουσιακών στοιχείων της ομάδας και μεταπώλησή τους στο Διαδίκτυο. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν μάσκες και γάντια για να μπουν σε κλειστό χώρο εξοπλισμού για να κλέψουν στολές και αναμνηστικά μεταξύ Ιανουαρίου 2013 και Φεβρουαρίου 2016. Για να πιάσει τους κλέφτες, η ομάδα έπρεπε να εγκαταστήσει κάμερες για την παρακολούθηση του χώρου αποθήκευσης.

Η φύση του κλάδου δημιουργεί ευπάθειες

Η παγκόσμια ζήτηση για υπηρεσίες ασφάλειας ιδιωτικών συμβολαίων εκτιμήθηκε σε περίπου 244 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ το 2016, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς του ομίλου Freedonia και οι υπηρεσίες φύλαξης αντιπροσώπευαν περισσότερα από τα μισά έσοδα. Οι επιχειρήσεις φύλαξης είναι κυρίαρχος κλάδος σε πολλές χώρες και αποτελεί μια σημαντική βιομηχανία, με πολυεθνικούς, εθνικούς και τοπικούς παρόχους.

Η παγκόσμια αγορά “security” είναι πολύ ανταγωνιστική και εντατική. Οι εταιρείες φύλαξης ενδέχεται να δυσκολεύονται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εξειδικευμένο προσωπικό, με αποτέλεσμα εταιρείες να ορίζουν φρουρούς που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαίδευση και μπορεί να μην έχουν τον επαρκή έλεγχο. Αυτές είναι σημαντικές ευπάθειες. Οι μη εκπαιδευμένοι φύλακες είναι απίθανο να εκτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους. Οι φρουροί που δεν έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς ενδέχεται να αποτελέσουν απειλές για την ασφάλεια. Οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό μπορεί επίσης να έχουν ως αποτέλεσμα τη μη σωστή στελέχωση φρουράς σύμφωνα με μια σύμβαση.

Πώς να βελτιστοποιήσετε την υπηρεσία

Η απόκτηση του μέγιστου οφέλους από ένα πρόγραμμα φύλαξης απαιτεί προσπάθεια, αλλά τα οφέλη από την παρουσίαση μιας επαγγελματικής εικόνας και την προστασία της επιχείρησης ή του οργανισμού σας αξίζουν τον κόπο.

Τα παρακάτω είναι αναγνωρισμένα από τη βιομηχανία βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της φρουράς:

Ζητήστε από την εταιρεία φρουράς να δείξει τεκμηρίωση που να επαληθεύει ότι οι φύλακες έχουν άδεια για εργασία ασφαλείας και έχουν ελεγχθεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία φρουράς διενεργεί ποινικό μητρώο και ελέγχους απασχόλησης σε όλους τους φρουρούς που έχουν ανατεθεί σε σύμβαση. Ζητήστε να δείτε τα εκπαιδευτικά αρχεία των φρουρών που έχουν ανατεθεί σε εγκαταστάσεις και ελέγξτε τις συνεδρίες εκπαίδευσης εάν είναι δυνατόν. Βεβαιωθείτε ότι παρέχονται εκπαίδευση και οδηγίες για τη βιομηχανία και την εταιρεία.
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν γραπτές οδηγίες που περιγράφουν τις ευθύνες του φύλακα και ότι οι φύλακες γνωρίζουν το περιεχόμενό τους. Αυτό περιλαμβάνει την επιβεβαίωση ότι οι φρουροί κατανοούν και είναι σε θέση να εκτελούν διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και πρωτόκολλα.
Οι επόπτες φρουράς θα πρέπει να προγραμματίζουν και να διεξάγουν ασκήσεις για την εξάσκηση πρωτόκολλων ρουτίνας και έκτακτης ανάγκης. Τα βασικά μέλη του προσωπικού πρέπει να παρακολουθούν ή να συμμετέχουν στις ασκήσεις.
Ελέγχετε τακτικά για να δείτε ότι όλες οι θέσεις φύλαξης είναι πλήρως στελεχωμένες από εγκεκριμένους φύλακες. Ενημερώστε αμέσως την εταιρεία φρουράς για τυχόν ελλείψεις ή ανωμαλίες στο προσωπικό και επαληθεύστε ότι έχουν διορθωθεί. Ελέγξτε για να δείτε ότι οι επόμενες χρεώσεις αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις ελλείψεις προσωπικού.
Δείξτε ότι το πρόγραμμα φύλαξης έχει την υποστήριξη της ανώτερης και ανώτατης διοίκησης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να έχετε γραπτές ανακοινώσεις από τη διοίκηση που καθιστούν σαφές ότι οι φύλακες ασφαλείας αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο της εταιρείας.
Να αλληλεπιδράτε τακτικά με φύλακες για να μάθετε για τις ανησυχίες που έχουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Προσοχή στις πολύ χαμηλές προσφορές

Να είστε προσεκτικοί με τους πωλητές που προσφέρουν προσφορές κατώτατου επιπέδου. Τα περιθώρια κέρδους στη βιομηχανία φύλαξης είναι πολύ μικρά και οι ιδιαίτερα χαμηλοί μειοδότες μπορεί να έχουν την τάση να βελτιώνουν την κερδοφορία τους “σμιλεύοντας τις γωνίες” στην ποιότητα της φρουράς (πολύ χαμηλή αμοιβή), τον έλεγχο και την εκπαίδευση. Αυτό συνήθως οδηγεί σε κακή απόδοση. Η αποδοχή μιας ανταγωνιστικής αλλά δίκαιης προσφοράς μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό αυτών των προβλημάτων.

Η επίβλεψη και η δέσμευση αξίζουν τον κόπο

Ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα φύλαξης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη φήμη, την παραγωγικότητα και την επιτυχία ενός οργανισμού. Οι αποτελεσματικοί φύλακες μπορούν να εντοπίσουν τις αναπτυσσόμενες καταστάσεις και να παρεμβαίνουν πριν γίνουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό συστατικό για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης από μια δύναμη φρουράς. Απλά, απαιτείται προσπάθεια, προσοχή και δέσμευση από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.