woman security

Η γυναίκα που εργάζεται σήμερα στον κλάδο της ασφάλειας αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Η αγορά της ασφάλειας αναπτύσσεται ταχύτερα από πολλές άλλες βιομηχανίες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες επιτυχίας και για τις γυναίκες εάν εργαστούν σκληρά και παραμείνουν προσηλωμένες στο στόχο τους.

Οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται σε σύγκριση με τους άνδρες ομολόγους τους. Μέχρι το 2014 μόνο το 23% των ατόμων που εργάζονταν στον τομέα της φύλαξης ήταν γυναίκες. Παρόλα αυτά, σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις στον αριθμό των γυναικών που εισέρχονται στον κλάδο τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις γυναικών που ανελίσσονται σε θέσεις ανώτερου επιπέδου.

Τα στελέχη ασφαλείας προωθούν πλέον ενεργά την πρόσληψη γυναικών, επειδή αναγνωρίζουν τη σχέση μεταξύ της διαφορετικότητας και της επιχειρηματικής επιτυχίας. Τα στελέχη που σκέφτονται μπροστά γνωρίζουν ότι η βιομηχανία της ασφάλειας χρειάζεται δημιουργικούς ανθρώπους. Οι γυναίκες και οι άνδρες σκέφτονται διαφορετικά και αυτό είναι καλό. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική οργανωτική υποστήριξη για την πρόσληψη, την προώθηση και τη διατήρηση των γυναικών στον κλάδο.

Με την πάροδο του χρόνου θα δούμε όλο και περισσότερες γυναίκες να ηγούνται της τεχνολογικής καινοτομίας στον κλάδο της ασφάλειας. Αυτό συμβαίνει επειδή στην κοινωνία συνολικά βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να εκπαιδεύονται στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Οι γυναίκες δουλεύουν εξαιρετικά σε ομαδικά περιβάλλοντα και η επιτυχία οποιουδήποτε νέου έργου είναι η ικανότητα των συμπαικτών να κατανοούν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ομάδας. Η ποικιλομορφία σε μια ομάδα επιφέρει μεγαλύτερη δημιουργικότητα και νέες προσεγγίσεις.

Η εκπαίδευση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του κλάδου της ασφάλειας και ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τη συνέχιση της εκπαίδευσης της γυναίκας. Έχοντας μια ισχυρή κουλτούρα κατάρτισης βελτιώνονται κατά πολύ τα διαπιστευτήρια και η αξιοπιστία μιας εταιρείας στην αγορά. Οι περισσότερες εταιρείες ασφάλειας προσφέρουν διάφορους τύπους εκπαίδευσης, όπως τεχνική κατάρτιση για συγκεκριμένη εργασία, εκπαίδευση  δεξιοτήτων εξυπηρέτησης πελατών και εκπαίδευση διαχείρισης για την προετοιμασία της μελλοντικής γενιάς. Κάποιες φορές αυτή η εκπαίδευση προσφέρεται εσωτερικά και άλλες φορές είναι εξωτερική. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το να είσαι γυναίκα στον κλάδο της ασφάλειας σήμερα αποτελεί σίγουρα πλεονέκτημα, επειδή ο αριθμός των ευκαιριών για διαρκή εκπαίδευση υπερβαίνει αυτές των άλλων κλάδων.

Η εργασία στον κλάδο της ασφάλειας είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη γυναίκα του σήμερα. Ναι, υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνδρες απ’ ότι γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο ασφάλειας. Ναι, παραμένει μια ανισορροπία εξουσίας σε επίπεδο στελεχών σε ορισμένες εταιρείες. Όμως, ο ρυθμός αλλαγής στον κλάδο είναι εκθετικός και αυτός ο ρυθμός αλλαγής μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των γυναικών που θα θελήσουν να τον εκμεταλλευτούν. Καθώς εισάγεται η νέα τεχνολογία, μείνετε στην κορυφή της έρευνας. Δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε τάσεις στην τεχνολογία. Μάθετε ό, τι μπορείτε για ρομπότ, drones, βιομετρικά στοιχεία και τεχνητή νοημοσύνη. Ερευνήστε δυνητικούς πελάτες. Κατανοήστε τι τους οδηγεί στις αγορές τους. Ποιες τάσεις βλέπουν; Πώς αλλάζουν οι κίνδυνοι και οι απειλές για το περιβάλλον τους; Εάν σκέφτεστε συνεχώς προληπτικά τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα των πελατών σας, θα πετύχετε. Όσο περισσότερες γνώσεις έχετε σε οποιαδήποτε εργασία, τόσο περισσότερη ισχύ θα έχει η θέση και η παρουσία σας σε οποιοδήποτε οργανισμό. Ο John F. Kennedy Jr. κάποτε είπε: «Η αλλαγή είναι ο νόμος της ζωής. Και εκείνοι που κοιτάζουν μόνο στο παρελθόν ή στο παρόν είναι σίγουρο ότι θα χάσουν το μέλλον”.

Είναι σίγουρα ευθύνη όλων να προωθήσουν την ποικιλομορφία των φύλων στη βιομηχανία της ασφάλειας. Οι επιτυχημένοι οργανισμοί είναι διαφορετικοί οργανισμοί. Η ενθάρρυνση των γυναικών επιφέρει καινοτομία. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε ότι κάνουν. Οι διευθύνοντες πρέπει να εκπαιδευτούν για τη σημασία της διαφορετικότητας των φύλων και να τους δοθούν τα εργαλεία που χρειάζονται για να οδηγήσουν στην αλλαγή.

Συμβουλή προς τις γυναίκες: Μην προσαρμόζετε τους τρόπους που συμπεριφέρεστε για να εντυπωσιάσετε τους άντρες συναδέλφους σας. Οι διαφορές αυτές είναι το στοιχείο που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Αγκαλιάστε αυτές τις διαφορές και αμφισβητήστε τις επικρατούσες απόψεις και στάσεις. Υποστηρίξτε τις γυναίκες συναδέλφους σας στο δρόμο. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.