Το 2020 ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα χρονιά για την αγορά των επανδρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας. Τα lockdowns λόγω COVID οδήγησαν σε νέες ευκαιρίες και η κοινωνική απόσταση έθεσε νέες προκλήσεις. Στη συνέχεια, κύματα διαμαρτυριών σχετικά με τη μάσκα, την αυστηρή αστυνόμευση, το ρατσισμό και άλλα, οδήγησαν ολόκληρα Έθνη σε νέα προβλήματα που αφορούν στην ασφάλεια και απαιτούν ενέργειες για τη λύση τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών επιχειρήσεων έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο από ποτέ τις πιθανότητες βανδαλισμού και ζημιών περιουσίας, ειδικά αν έχουν μια επιχείρηση σε κεντρική τοποθεσία που έχει εκτεθεί στο παρελθόν σε διαμαρτυρίες, ταραχές ή βία. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση για προστασία ζημιών σε ακίνητα αυξάνεται. Σας παραθέτουμε τις βέλτιστες πρακτικές για να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας να παραμείνει προετοιμασμένη.

Οι συχνές περιπολίες είναι σημαντικές (με τη σωστή τεχνολογία)

Μία από τις καλύτερες άμυνες ενάντια σε υλικές ζημιές είναι οι συχνές κινητές περιπολίες που μπορούν να καλύψουν μια ορισμένη περιοχή ή ένα συγκεκριμένο ακίνητο. Όταν δημιουργείτε σχέδια ασφαλείας για επιχειρήσεις που ανησυχούν για ζημιές, εστιάστε σε κινητές περιπολίες που μπορούν να κάνουν τακτικούς ελέγχους στα πιθανά επισφαλή σημεία.

Η σωστή τεχνολογία είναι επίσης σημαντική για αυτές τις κινητές περιπολίες. Οι επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν εφαρμογές και πλατφόρμες που μπορούν να καταγράψουν βίντεο βανδαλισμού και καταπατητών για νομικούς / ασφαλιστικούς σκοπούς. Οι Security Guards πρέπει να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους μέσω αμφίδρομων συστημάτων επικοινωνίας. Ο συνδυασμός αυτής της τεχνολογίας και των συχνών περιπολιών είναι ιδιαίτερα χρήσιμος κατά την προστασία μικρών ή μεγαλύτερων εμπορικών κτιρίων.

Η απομακρυσμένη παρακολούθηση μπορεί να καλύψει περιοχές με λιγότερη κίνηση

Εξετάστε τις επιλογές απομακρυσμένης παρακολούθησης και δείτε αν θα μπορούσε να είναι η ιδανική λύση για την προστασία της ιδιοκτησίας σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση συγκεκριμένων περιοχών υψηλού κινδύνου, ακόμη και όταν ένας φύλακας πρέπει να παραμείνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο πρόσβασης. Παρακολουθώντας τις ζωντανές ροές των περιοχών, οι Security Guards μπορούν να ελέγχουν την όποια ύποπτη δραστηριότητα και να ενεργούν όταν είναι απαραίτητο.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις μικρότερες ομάδες φρουράς να καλύψουν μεγαλύτερες περιοχές ή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εξοικονομήσουν χρήματα, ενώ εξακολουθούν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Μια άλλη επιλογή, η οποία μπορεί να λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για καταστήματα λιανικής, είναι ο συνδυασμός των σχεδίων φύλαξής σας με το τρέχον σύστημα ασφαλείας που χρησιμοποιεί το κατάστημα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την απομακρυσμένη παρακολούθηση που υπάρχει ήδη.

Επικεντρωθείτε σε περιοχές με υψηλή πιθανότητα ζημιών

Είναι απόλυτα χρήσιμο να εστιάσετε στις περισσότερες περιοχές με τον υψηλότερο κίνδυνο όταν σχεδιάζετε περιπολίες ή θέσεις φρουράς, π.χ. ένας ιδιοκτήτης ακινήτων που ανησυχεί για ταραχές μπορεί να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην είσοδο του γυάλινου τοίχου όπου η πιθανότητα ζημιάς είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες πλευρές του κτηρίου. Ομοίως, συγκεκριμένες διακοσμήσεις ή ταμπέλες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο βανδαλισμών από άλλα σημεία. Αναγνωρίστε τα και προσαρμόστε τα σχέδιά σας με βάση τις ανάγκες της εκάστοτε ιδιοκτησίας.

Παρακολουθώντας τις πιθανές αναταραχές

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα ζημιάς σε περιουσιακά στοιχεία λόγω αστικών αναταραχών στην περιοχή, παρακολουθήστε τα νέα. Οι ταραχές, αν και επικίνδυνες, δεν εμφανίζονται από το πουθενά – τείνουν να αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου και συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ένας φύλακας που δίνει προσοχή στις ειδήσεις στην πόλη του μπορεί γρήγορα να εξακριβώσει πού βρίσκονται οι διαμαρτυρίες, πού κινούνται και πόσο ειρηνικές είναι παρακολουθώντας απλώς τις ενημερώσεις και τις τοπικές προειδοποιήσεις. Πρόκειται για τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και μπορεί να δώσει στους Security Guards το χρόνο να αλλάξουν τακτική ή να ζητήσουν πρόσθετη βοήθεια.

Περιορίστε την πρόσβαση στις ανοιχτές τοποθεσίες

Τα εργοτάξια ενδέχεται να διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο βανδαλισμού και είναι σημαντικό να περιορίσετε την πρόσβαση όσο μπορείτε. Όταν είναι εφικτό, επιθεωρήστε την τοποθεσία και αναζητήστε αδυναμίες στην περίμετρο.

Εάν ένας ιδιωτικός δρόμος οδηγεί στο εργοτάξιο, περιορίστε την πρόσβαση ώστε να μην περνούν τα οχήματα. Οργανώστε τις συχνές περιπολίες που συζητήσαμε παραπάνω για να καλύψετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή. Χρησιμοποιείστε ανιχνευτές κίνησης και έντονο φωτισμό που ενεργοποιείται τη νύχτα όπου υπάρχει πιθανότητα κίνησης ατόμων.

Συμπεριλάβετε τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες προστασίας

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν και άλλοι τύποι ζημιών πέρα ​​από τους βανδαλισμούς. Ο λόγος γίνεται για πιθανές πυρκαγιές που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στην ή για πιθανές ζημιές στους αγωγούς του νερού που μπορεί να οδηγήσουν σε πλημμύρα.

Η παρουσία των Security Guards στην ιδιοκτησία σας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη σε σχέση με αυτούς τους κινδύνους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ειδοποιήσεις πυρκαγιάς και τρόπους άμεσης επικοινωνίας με την πυροσβεστική υπηρεσία, εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και ειδοποιήσεις σε πιθανή ζημιά στην υδροδότηση.

Στη UNITED SECURITY δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη για την αποφυγή ζημιών σε περιουσιακά στοιχεία. Εκπαιδεύουμε τους φρουρούς σας με τις βέλτιστες μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να σταματήσουν το βανδαλισμό πριν ξεκινήσει. Οι Security Guards της εταιρείας μας φροντίζουν για την ακεραιότητα της περιουσίας σας.