Οι μικρές επιχειρήσεις δεν εξαιρούνται από εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις τους. Ορισμένες επιχειρήσεις, όπως καταστήματα λιανικής και τράπεζες, είναι πρωταρχικοί στόχοι για κλοπή, αλλά οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να είναι θύμα παράνομης δραστηριότητας. Αθλητικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ ή οποιαδήποτε περίσταση όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων υπόκεινται επίσης σε διαταραχές και ανομία, ιδίως όταν υπάρχει αλκοόλ.

Η χρήση των υπηρεσιών ενός αξιόπιστου, εξουσιοδοτημένου οργανισμού ασφαλείας μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση του κινδύνου απώλειας και στη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. Αλλά πώς γνωρίζει μια μικρή επιχείρηση πότε πρέπει να προσλάβει μια τέτοια εταιρεία; Ποια σημεία δείχνουν την ανάγκη προστασίας;

  1. Έχετε προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους στάθμευσης

Οι εργαζόμενοι ή οι πελάτες μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς στο περπάτημα στα αυτοκίνητά τους τη νύχτα, ειδικά εάν ο χώρος στάθμευσης δεν είναι καλά φωτισμένος. Οι ανησυχίες τους είναι δικαιολογημένες, καθώς οι χώροι στάθμευσης χωρίς επίβλεψη μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βανδαλισμού, κλοπής και λαθρεμπορίου. Όταν ένας security guard περιπολεί ένα χώρο στάθμευσης μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών.

  1. Οι εγκαταστάσεις σας βρίσκονται σε περιοχή με υψηλή εγκληματικότητα

Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού εγκλήματος επιβάλλουν την ανάγκη για φύλακα. Η υψηλή εγκληματικότητα δεν συμβαίνει απαραίτητα μια κακή γειτονιά. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να περιλαμβάνει μια αποθήκη που βρίσκεται σε μια αραιοκατοικημένη αγροτική περιοχή.

  1. Αντιμετωπίζετε κλοπές και συρρίκνωση αποθεμάτων

Τα στοιχεία της National Retail Federation αποκάλυψαν ότι τα καταστήματα λιανικής έχασαν σχεδόν 44 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος (μεσοσταθμικά στα τελευταία χρόνια), με το 34% αυτού του αριθμού να προέρχεται από υπαλλήλους. Ως εκ τούτου, σχεδόν κάθε κατάστημα λιανικής θα επωφεληθεί από την παρουσία ενός security guard.

Ένας καλά εκπαιδευμένος, αδειοδοτημένος φύλακας θα λάβει μέτρα για τον περιορισμό της κλοπής και τη μείωση της συρρίκνωσης, εξοικονομώντας χρήματα για την επιχείρηση.

  1. Ανησυχείτε για θέματα αστικής ευθύνης

Εάν μια επιχείρηση έχει βιώσει ζημιές στα συμβόλαια των εργαζομένων ή γενικά στα συμβόλαια αστικής ευθύνης, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να απαιτήσει ένα σχέδιο δράσης διόρθωσης που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες μιας εταιρείας ασφαλείας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση των ασφαλίστρων.

  1. Τήρηση αρχείου συμβάντων

Ένα καθήκον που ανατίθεται συνήθως στους security guards είναι η τήρηση αρχείου των καθημερινών δραστηριοτήτων σχετικά με την ασφάλεια, το προσωπικό και την περιουσία.

Για παράδειγμα, εάν μια πόρτα ανοίγει κατά λάθος, δημιουργεί ένα μοτίβο και ο φύλακας θα το καταγράψει. Ίσως η πόρτα να μην κλειδώνει σωστά ή ένας υπάλληλος να την αφήνει ανοιχτή για να μπει στο χώρο μετά από ώρες.

Επειδή ο security guard εργάζεται για την εταιρεία ασφαλείας και όχι για την επιχείρηση, μπορεί να χρησιμεύσει ως αντικειμενικός τρίτος σε περίπτωση που ένας υπάλληλος αντιμετωπίζει την κατηγορία κάποιας παράνομης δραστηριότητας.

  1. Έχετε ανησυχίες για θέματα ασφάλειας

Αν νομίζετε ότι έχετε ένα ή δύο ζητήματα ασφάλειας, στην πραγματικότητα, πιθανότατα έχετε δεκάδες. Το να έχεις κάποιον αφιερωμένο στην ασφάλεια, να ξέρει τι να ψάχνει, να μπορεί να ξεχωρίζει τι είναι ασφαλές και μη ασφαλές και τι πρέπει να βελτιωθεί, είναι πολύ χρήσιμο.

  1. Σερβίρετε αλκοόλ στις εγκαταστάσεις

Οπουδήποτε σερβίρεται αλκοόλ, είναι ένα καλό μέρος για να υπάρχει ένας security guard. Η ευθύνη μιας επιχείρησης μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή εάν ξεσπάσει μια διαμάχη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ατόμων ή την καταστροφή περιουσίας.

Η παρουσία του security guard δρα αποτρεπτικά. Μπορεί να κινηθεί γρήγορα για να αποτρέψει περιστατικά προτού κλιμακωθούν.

  1. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πολυπληθή διέλευση

Οι επιχειρήσεις που έχουν πολλούς ανθρώπους να εισέρχονται και να εξέρχονται από ένα κτίριο μπορούν να χρησιμοποιούν security guards για να παρακολουθούν την κυκλοφορία, να ελέγχουν τους ανθρώπους μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις και να μοιράζουν τις ανάλογες ταυτότητες / ετικέτες καταγράφοντας τα στοιχεία τους.

Η φυσική παρουσία ενός επαγγελματία και ευγενικού φύλακα ηρεμεί το κοινό και δημιουργεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον στο οποίο οι εγκληματίες θα είναι λιγότερο διατεθειμένοι να στοχεύσουν. Στέλνει επίσης ένα μήνυμα ότι ενδιαφέρεστε για τη δημόσια ασφάλεια και λαμβάνετε μέτρα για την προστασία των πελατών ή των επισκεπτών σας.

  1. Το πρόγραμμά ασφαλείας σας είναι περιορισμένο

Οι security guards μπορούν να βοηθήσουν στο πρόγραμμα ασφάλειας μιας εταιρείας.

Οι βιομηχανικές ή κατασκευαστικές εταιρείες, για παράδειγμα, έχουν συχνά έναν υπεύθυνο ασφαλείας. Σε μικρότερες επιχειρήσεις, αυτό το άτομο είναι συνήθως κάποιος προϊστάμενος που θέτει την προτεραιότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων του παρά στην αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένας security guard μπορεί να υπηρετήσει το ρόλο του υπευθύνου ασφαλείας, να κάθεται σε συναντήσεις ασφαλείας ή να προεδρεύει της επιτροπής ασφάλειας.

  1. Χρειάζεστε βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Οι security guards είναι εκπαιδευμένοι για τη διαχείριση μεγάλου φάσματος καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων φυσικών διαφορών, ιατρικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ή εγκληματικών περιστατικών. Είναι πάντοτε παρόντες και ενεργούν υπεύθυνα και λογικά ανεξάρτητα από την περίσταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι έξυπνη απόφαση να έχετε έναν καλά εκπαιδευμένο και αδειοδοτημένο φύλακα από μια αξιόπιστη εταιρεία που προστατεύει την επιχείρησή σας.