αναδυόμενες τεχνολογίες στην ασφάλεια

Μετά τον αντίκτυπο που είχε ο Covid-19 σε πολλές επιχειρήσεις, οι εταιρείες άρχισαν να εξετάζουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να καλύψουν τα κενά στον οργανισμό τους. Παρακάτω είναι μια λίστα με τις αναδυόμενες τεχνολογίες που ενδέχεται να γίνουν επαναστατικές μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση βίντεο έχει την τάση να γίνει μια τεχνολογία ασφαλείας που αλλάζει το παιχνίδι στο μέλλον. Είναι σημαντικό να γίνει χρήση των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων που παράγονται από την παρακολούθηση βίντεο, καθώς μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την επιχείρηση. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την τελειοποίηση αυτής της τεχνολογίας. Ωστόσο, από τη στιγμή που η τεχνολογία τελειοποιηθεί, η παρακολούθηση βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει πολύ πιο διαδραστική, καθώς η ανάλυση των δεδομένων θα απραγματοποιείται σε απόλυτα πραγματικό χρόνο.

Βιομετρική Ασφάλεια

Στη σημερινή εποχή, η βιομετρική ασφάλεια είναι παντού, από την κινητή συσκευή σας μέχρι το σπίτι σας. Είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες τεχνολογίες που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Τα βιομετρικά δεδομένα όπως η αναγνώριση προσώπου και τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να καταγραφούν και να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση δεδομένων καθώς και για την προσθήκη ενός ακόμα επιπέδου ασφάλειας. Μπορεί επίσης να εμποδίσει την είσοδο μη εξουσιοδοτημένων ατόμων σε ορισμένες περιοχές.

Συνδεσιμότητα 5G

Η άνοδος του 5G δείχνει ότι πρόκειται να είναι μια τεχνολογία που είναι εδώ για να μείνει. Το 5G έχει στόχο να επιταχύνει τα δεδομένα έως και δέκα φορές. Σε σύγκριση με την προηγούμενη συνδεσιμότητα, το 5G επιτρέπει στις εταιρείες security να εκμεταλευτούν την ταχεία μεταφορά δεδομένων και να αντιδρούν σε απειλές ασφαλείας πολύ πιο γρήγορα.

Blockchain

Συνήθως συνδέεται με κρυπτονομίσματα, όμως αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία μπορεί ουσιαστικά να χρησιμοποιηθεί και στην ασφάλεια. Το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση σημαντικού όγκου δεδομένων που προέρχονται από βιντεοπαρακολούθηση. Αυτό ουσιαστικά θα εμπόδιζε τους επίδοξους hackers να παραβιάσουν το υλικό επιτήρησης.

Εικονική πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να προσομοιώσει καταστάσεις της πραγματικής ζωής, οι οποίες θα επέτρεπαν στο άτομο να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες που έχει μάθει και να τις χρησιμοποιήσει σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει στα άτομα να εμπειραθούν διάφορες καταστάσεις, αλλά θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν και στο ρόλο τους πολύ πιο γρήγορα.

Η χρησιμότητα των παραπάνω αναδυόμενων τεχνολογιών στον κλάδο της ασφάλειας, όχι μόνο θα επιτρέψει στην εταιρεία σας να αναπτυχθεί και να επεκταθεί σε διαφορετικούς τομείς, αλλά θα δημιουργούσε επίσης πιο γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις.