ασφάλεια στα events

Η διοργάνωση μιας εκδήλωσης και η διατήρηση της αποτελεσματικής ασφάλειάς της είναι πάντοτε μια δύσκολη διαδικασία. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι συμμετέχοντες αισθάνονται ασφαλείς και ότι κανένας εισβολέας δεν μπορεί να τους βλάψει. Ωστόσο, ενώ οργανώνετε μια εκδήλωση και κάνετε ένα σχέδιο για την ασφάλειά της, μπορεί να παραλείπετε ορισμένα σημαντικά σημεία που μπορούν να προκαλέσουν την οποιαδήποτε ζημιά ή αναταραχή.

Ανεξάρτητα από τον τόπο ή το μέγεθος της εκδήλωσης, η διατήρηση της ασφάλειας είναι άκρως σημαντική. Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και μερικά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε. Αναφέρουμε παρακάτω τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία για να διατηρήσετε ένα αποτελεσματικό σχέδιο ασφαλείας για την εκδήλωσή σας.

Χωρίς στόχους για την ασφάλεια

Η εφαρμογή ενός σχεδίου ασφαλείας απαιτεί το σαφή καθορισμό των επιμέρους στόχων και των κατάλληλων πρωτοκόλλων ασφαλείας. Οι security guards θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τι πρέπει να ελέγχουν κατά την είσοδο του κοινού στις εγκαταστάσεις της εκδήλωσης και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο περιστατικό. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τους τύπους απειλών για την ασφάλεια που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Χωρίς τέτοια προηγούμενη εκπαίδευση, πιθανότατα θα αποτύχετε να εφαρμόσετε ένα σωστό σχέδιο ασφάλειας.

Πρόσληψη υπηρεσιών από μη επαγγελματίες παρόχους

Οι μη ικανοί και μη έμπειροι πάροχοι επανδρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το σχέδιο ασφαλείας σας και να επιδεινώσουν μια κατάσταση αντί να τη λύσουν.

Μια ικανή και έμπειρη εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας θα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να χειριστεί τις όποιες πιθανές απειλές. Είναι προτιμότερο να κάνετε έρευνα αρκετά νωρίτερα και να προσλάβετε μια έμπειρη εταιρεία ασφαλείας που μπορεί να παρέχει αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Μη έχοντας αρκετό προσωπικό

Ο λάθος υπολογισμός του απαιτούμενου αριθμού security guards είναι ένα άλλο κοινό λάθος που κάνουν πολλοί διοργανωτές εκδηλώσεων. Θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί κανείς το όποιο γεγονός και να ελέγξει το πλήθος. Με περιορισμένο αριθμό ατόμων δεν θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε την περίμετρο της εκδήλωσής σας και, ως εκ τούτου, η κατάσταση θα μπορούσε να αποβεί εκτός ελέγχου.

Μη ενημέρωση της ομάδας σας

Η ενημέρωση του προσωπικού ασφαλείας και η γενικότερη οργάνωση της ομάδας  πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είναι απαραίτητη, για να βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν τη σημασία της εκδήλωσης και ότι έχουν κοινό σχέδιο κατά νου. Συζητήστε πώς να ανταποκριθείτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κατανοήστε το σχέδιο ασφαλείας και λάβετε την ανεκτίμητη συμβολή των μελών της ομάδας.

Άλλα λάθη προς αποφυγή

  • Περίπλοκα σχέδια ασφαλείας
  • Δεν δοκιμάζεται το σχέδιο ασφαλείας πριν από την εφαρμογή του
  • Μη σωστή ενσωμάτωση του σχεδίου στο πλάνο της όλης εκδήλωσης
  • Υποθέτοντας ότι ο πάροχος θα κάνει όλη τη δουλειά χωρίς τη συμβολή μας
  • Μη εκπαίδευση των εργαζομένων της εταιρείας πριν από την εκδήλωση
  • Μη διεξαγωγή εκτίμησης κινδύνου

Σχετικά με εμάς

H UNITED SECURITY είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας παρέχει αποτελεσματικές και άμεσες υπηρεσίες ασφαλείας σε πολλούς κλάδους. Είμαστε μία από τις καλύτερες εταιρείες security στην Ελλάδα και παρέχουμε -μεταξύ άλλων- υπηρεσίες φύλαξης και απόκρισης για την αντιμετώπιση ασυνήθιστων δραστηριοτήτων. Αν ψάχνετε να προσλάβετε μια επαγγελματική και έμπειρη εταιρεία ασφάλειας για την επερχόμενη εκδήλωσή σας, ενημερώστε μας εδώ.