security driver

Έως και το 85% των επιθέσεων συμβαίνουν μέσα ή γύρω από ένα όχημα. Τι πρέπει να προσέξετε στην Ταξιδιωτική Ασφάλεια; Tο να έχεις έναν εκπαιδευμένο φρουρό ασφαλείας για οδηγό είναι υψίστης σημασίας για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα προστασίας.

Τα οφέλη ενός εκπαιδευμένου οδηγού ασφαλείας είναι πολλά περισσότερα ​​από την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες απόδοσης ενός οχήματος. Η χερσαία μεταφορά μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι και οι οδηγοί ασφαλείας προσφέρουν πολύ περισσότερα από μια απλή οδήγηση.

Οι μη αναγνωρισμένοι κίνδυνοι των χερσαίων μεταφορών

Ας ξεκινήσουμε με την κατανόηση των κινδύνων. Ότι η πλειονότητα των επιθέσεων εναντίον στελεχών, πολιτικών, VIPs και άλλων προσώπων συμβαίνουν μέσα ή γύρω από ένα όχημα, είναι ανησυχητικό. Όμως, οι άμεσες επιθέσεις δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι οδηγοί ασφαλείας αποτελούν τόσο κρίσιμο συστατικό ενός άρτια οργανωμένου προγράμματος προστασίας.

Πάρτε την περίπτωση της απαγωγής. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, σχεδόν το 60% των απαγωγών συμβαίνουν κατά τη μεταφορά. Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι υψηλότεροι. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι έως και το 90% των γεγονότων απαγωγής για λύτρα δεν αναφέρονται.

Δεδομένου ότι η μέση απαίτηση λύτρων που πραγματοποιήθηκε σε περιπτώσεις απαγωγών σε εκτελεστικά στελέχη είναι 2 εκατομμύρια Ευρώ (με ορισμένες αξιώσεις να υπερβαίνουν τα 90 εκατομμύρια Ευρώ), η απαγωγή είναι ένας κίνδυνος που οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν πιο προσεκτικά.

Πέρα από ακραία γεγονότα, όπως επιθέσεις και απαγωγές, περισσότερο συνηθισμένα περιστατικά υπογραμμίζουν την ανάγκη για οδηγούς εκπαιδευμένους στην ασφάλεια. Παρόλο που μια πρόσφατη έρευνα της Global Business Travel Association διαπίστωσε ότι το 45% των συμμετεχόντων σε επαγγελματίες ταξιδιώτες χαρακτήρισε την τρομοκρατία τη μεγαλύτερη ανησυχία τους για την ασφάλεια, τα ατυχήματα με μηχανοκίνητα οχήματα είναι στην πραγματικότητα η # 1 απειλή. Σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν σε τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο.

Γιατί χρειάζεστε πρόγραμμα οδήγησης ασφαλείας

Όπως προαναφέρθηκε, οι οδηγοί ασφαλείας μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από το χειρισμό οχημάτων υψηλής απόδοσης, ιδιαίτερα σε άγνωστες τοποθεσίες μακριά από το σπίτι ή την έδρα της εργασίας.

Για παράδειγμα, οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι οδηγοί ασφαλείας συμμετέχουν συνήθως στον προγραμματισμό πριν από την αποστολή που τους βοηθά να αποφύγουν τον κίνδυνο. Επιπλέον, έχουν πρόσβαση σε συνεχή εργαλεία παρακολούθησης απειλών που τους επιτρέπουν να διατηρούν την επίγνωση της κατάστασης, ακόμη και κατά την οδήγηση. Όσοι έχουν ιατρική εκπαίδευση μπορεί να είναι σε θέση να παρέχουν φροντίδα σε ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν συμπτώματα έκτακτης ανάγκης ενώ βρίσκονται στο δρόμο.

Πέρα από αυτό, ο τρόπος με τον οποίο οι οδηγοί ασφαλείας μπορούν να υποστηρίξουν το χρόνο και την παραγωγικότητα των στελεχών τους στο δρόμο θα πρέπει να θεωρηθεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος προστασίας περιουσιακών στοιχείων ενός οργανισμού. Για ανώτερα στελέχη, ο χρόνος είναι χρήμα – και αυτό εξακολουθεί να ισχύει στο αυτοκίνητο. Επειδή ένας εκπαιδευμένος οδηγός ασφαλείας είναι σε θέση να αποφεύγει δυσάρεστες και καταστροφικές καταστάσεις, θα υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί ή διακοπές στη διαμετακόμιση που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παραγωγικότητα ή να οδηγήσουν σε δαπανηρές αλλαγές δρομολογίων.

Επιλογή προγράμματος οδήγησης ασφαλείας

Δεν υπάρχει επίσημος ορισμός του «οδηγού ασφαλείας». Δεν υπάρχει κεντρικό διοικητικό όργανο του οποίου τα διαπιστευτήρια μπορείτε να εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει στον σωστό πάροχο. Είναι σημαντικό να ελέγχετε σωστά τις λύσεις που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλείας. Αξιολογήστε την αξιοπιστία των προσόντων ασφαλείας με ερωτήματα όπως:

Οι οδηγοί έχουν εξειδικευμένες δεξιότητες ή εμπειρία που σχετίζονται με αυτή την ειδικότητα;
Τι είδους μαθήματα οδήγησης με γνώμονα την ασφάλεια έχουν ολοκληρώσει;
Είναι ικανοί και διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης;
Τι είδους εμπειρία έχουν στη διαχείριση του λειτουργικού κινδύνου;

Χρησιμοποιήστε αυτές τις ερωτήσεις για να εξαλείψετε παρόχους που χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους με χαλαρότητα. Οι παραπάνω ερωτήσεις αποτελούν αφετηρία. Στη συνέχεια, εάν είστε σίγουροι για τις απαντήσεις που έχετε λάβει, ρωτήστε περαιτέρω για την καταλληλότητα της λύσης του παρόχου για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Τα προγράμματα οδήγησης υπόκεινται σε αρχικούς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους ιστορικού;
Τι πληροφορίες θα έχω για τον οδηγό μου πριν από την παραλαβή;
Ο οδηγός μου θα γνωρίζει την περιοχή;
Ποιες προετοιμασίες πριν από την αποστολή θα πραγματοποιηθούν;
Ποια εργαλεία παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο θα είναι διαθέσιμα στον οδηγό;
Πέρα από την ασφάλεια και προστασία, ο οδηγός μου θα είναι σε θέση να παρέχει το επίπεδο εξυπηρέτησης και διακριτικότητας που αναμένει το στέλεχος μου;

Εφαρμόστε αυτό το πλαίσιο είτε προσλαμβάνετε εσωτερικό πρόγραμμα οδήγησης είτε κάνετε εξωτερική ανάθεση των αναγκών ταξιδιού σας. Δεδομένης της μεταβλητότητας των αναγκών και των τοποθεσιών, η σωστή απάντηση μπορεί να είναι είτε μία, είτε κάποιος συνδυασμός των δύο.

Τελικά, δεν υπάρχει μία σωστή προσέγγιση για την επιλογή ενός εκπαιδευμένου οδηγού ασφαλείας. Μόνο αφού καταλάβετε την πραγματική απειλή που δημιουργεί η μεταφορά εδάφους – καθώς και πώς να εντοπίσετε τη λύση που θα σας βοηθήσει καλύτερα να μετριάσετε αυτόν τον κίνδυνο – θα είστε σε θέση να λάβετε τη σωστή απόφαση για τις μετακινήσεις σας.