static manned guarding vs mobile patrol

Όταν προσπαθείτε να προστατέψετε μια επιχείρηση, η επανδρωμένη υπηρεσία ασφάλειας είναι μονόδρομος, αλλά πώς αποφασίζετε μεταξύ των στατικών φυλάξεων ή των κινητών περιπολιών ασφάλειας; Κυρίως, αυτό εξαρτάται από την επιχείρησή σας, το μέγεθος των εγκαταστάσεων και από τους στόχους που θέτετε επενδύοντας στην ασφάλεια.

Στατική Φύλαξη

Αυτή είναι η προτιμώμενη επιλογή για εισόδους/εξόδους, εκδηλώσεις, καταστήματα λιανικής, αθλητικούς αγώνες, κτλ. Η έρευνα έχει δείξει ότι η φυσική παρουσία των security guards δρα ως μεγάλο αποτρεπτικό μέσο για την πρόληψη του εγκλήματος. Η στατική φύλαξη μπορεί να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, μειώνοντας την πιθανότητα άτακτης συμπεριφοράς.

Εκτός από την αποτροπή ανεπιθύμητων παρευρισκόμενων, η στατική φύλαξη δημιουργεί μια αίσθηση σιγουριάς προς τους επισκέπτες και το προσωπικό της επιχείρησης, δηλαδή, ότι έχετε επενδύσει για να τους διατηρήσετε ασφαλείς. Η στατική φύλαξη είναι η καλύτερη λύση για βελτιωμένη ασφάλεια σε εγκαταστάσεις όπου θέλετε να παρακολουθείτε ποιος εισέρχεται και εξέρχεται, καθώς και για να προστατεύετε το προσωπικό ή τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.

Κινητή Περιπολία

Κινητή περιπολία σημαίνει security guards που μπορούν να μετακινούνται στις εγκαταστάσεις σας για να παρακολουθούν ύποπτες συμπεριφορές ή να εντοπίζουν ενδεχόμενους εισβολείς. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εκτός ωρών λειτουργίας, διασφαλίζοντας ότι κάποιος προστατεύει την περιουσία σας όταν δεν είστε εκεί και είναι πιθανό να γίνει στόχος εγκληματιών. Εκτός από την περιπολία στο εξωτερικό του κτιρίου σας, μπορούν επίσης να διεξάγουν εσωτερικές περιπολίες για να ελέγξουν για σημάδια ύποπτης δραστηριότητας, διαταραχές ή ακόμη και πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς και να διασφαλίσουν ότι κάθε όροφος είναι ασφαλής.

Ακόμα κι αν έχετε CCTV θα υπάρχουν ορισμένα τυφλά σημεία και το CCTV βασίζεται σε κάποιον που το παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή για να πιάσει οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά πριν είναι πολύ αργά. Η πρόληψη είναι προφανώς πολύ καλύτερη λύση, οπότε έχοντας εκπαιδευμένους security guards, έτοιμους να αντιδράσουν σε οποιεσδήποτε ύποπτες συμπεριφορές, παρακολουθώντας το CCTV σας και περιπολώντας τακτικά το κτίριο είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Το μέγεθος των χώρων θα καθορίσει πόσους security guards χρειάζεστε και πόσο συχνά πρέπει να περιπολούν. Τα εμπορικά κέντρα, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, οι αποθήκες και οι οικισμοί, είναι όλα παραδείγματα περιπτώσεων που επωφελούνται από την κινητή περιπολία. Ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες μπορεί να χρειάζονται 24ωρη ασφάλεια, δηλαδή έναν ή περισσότερους security guards να περιπολούν συχνά, σε τυχαίες ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καθώς αυτό μπορεί να το κάνει πιο δύσκολο στους εγκληματίες να προγραμματίσουν τις όποιες παράνομες ενέργειές τους.

Λοιπόν, ποιά λύση είναι η καλύτερη;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτό εξαρτάται από το τι ακριβώς χρειάζεστε. Η στατική φύλαξη είναι ιδανική για τις εισόδους και εξόδους των εγκαταστάσεων. Οι security guards σε στατική φύλαξη μπορούν να ελέγχουν την ταυτοποίηση και την προσβασιμότητα των επισκεπτών ή/και τις αποσκευές τους.

Ωστόσο, μια ομάδα κινητής περιπόλου μπορεί να ελέγχει τις εγκαταστάσεις σας σε τακτικά ή ακανόνιστα διαστήματα για να παρακολουθεί σημάδια παράνομης δραστηριότητας. Επίσης, οι security guards συχνά εκπαιδεύονται για την υγεία και τις πρώτες βοήθειες και μπορούν να προσφέρουν σχετικές συμβουλές όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό και των δύο υπηρεσιών για την επιχείρησή σας. Εάν π.χ. φιλοξενείτε μια εκδήλωση μεγάλης κλίμακας, θα θέλατε στατική ασφάλεια στα σημεία εισόδου και σε καθεμία από τις αρένες, διεξαγωγή ελέγχων αποσκευών και ταυτότητας. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε κινητές περιπόλους στην περίμετρο για να ελέγχετε για πιθανούς εισβολείς και ύποπτες συμπεριφορές. Επίσης, είναι πιθανό να έχετε πολύτιμο εξοπλισμό για προστασία, καθώς και καλλιτέχνες και διασημότητες που πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στην εκδήλωσή σας.

Μπορεί να υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε κατά τη διαμόρφωση ενός πλάνου ασφαλείας, οπότε είναι πάντα καλύτερο να μιλήσετε με ειδικούς του κλάδου, προκειμένου να σας συμβουλέψουν σωστά και αξιόπιστα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να αξιοποιήσετε την εμπειρία μας, διατηρώντας τα άτομα και τα περιουσιακά στοιχεία σας ασφαλή.