cctv

Η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για κάθε επιχείρηση. Ευτυχώς, τα προηγμένα μέτρα ασφαλείας, ιδίως τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης, είναι πιο εξελιγμένα από ποτέ. Οι επιχειρήσεις σας είναι πλέον πιο ασφαλείς από ποτέ.

Ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης CCTV είναι τόσο πολύτιμο για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος ασφάλισής σας, αλλά και από πιθανές απώλειες εμπορευμάτων ή παγίων στοιχείων. Αν και η αρχική επένδυση μπορεί να φαίνεται λίγο υψηλή, τα μακροπρόθεσμα οφέλη είναι αναμφισβήτητα αξιόλογα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος επιτήρησης επιχειρήσεων;

Η ύπαρξη ενός συστήματος CCTV έχει αμέτρητα πλεονεκτήματα. Τα σημαντικότερα από αυτα έιναι:

  • Ένα πλεονέκτημα της χρήσης αυτών των συσκευών είναι ότι παρέχουν στο προσωπικό σας ηρεμία.
  • Αν όντως κάτι συμβεί στα περιουσιακά σας στοιχεία, τα συστήματα επιτήρησης θα εξακολουθήσουν να σας προστατεύουν παρέχοντας αποδείξεις.

Τύποι Συστημάτων Επιτήρησης Επιχειρήσεων

Τα συστήματα εποπτείας επιχειρήσεων ταξινομούνται σε δύο τύπους:

Αναλογικό

Ένα αναλογικό σύστημα αποτελείται συχνά από ένα DVR (καταγραφικό σύστημα αποθήκευσης δεδομένων) και οθόνες που εμφανίζουν την περιοχή που παρακολουθείται.

IP Κάμερες

Τα συστήματα καμερών IP (ή δικτύου) βασίζονται στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο για την παρακολούθηση της περιοχής κάλυψής τους. Αυτό το ψηφιακό σύστημα μπορεί να εμφανιστεί σε υπολογιστή, smartphone ή άλλες συσκευές. Διαθέτει επίσης πιο προηγμένες λειτουργίες όπως ανίχνευση κίνησης και δυνατότητα παρακολούθησης συγκεκριμένων τμημάτων του οργανισμού σας με βάση τις ανάγκες σας.

Η διαφορά μεταξύ καμερών IP και αναλογικών καμερών

Η ποιότητα της εικόνας είναι η πρώτη διαφορά. Οι κάμερες IP καταγράφουν εικόνες σε ανάλυση ενός ή πολλών megapixel, η οποία παρέχει εκπληκτικά επίπεδα λεπτομέρειας. Επιπλέον, διατηρούν λογικά μεγέθη αρχείων βίντεο και βλέπουν πολύ περισσότερα λόγω του ευρύτερου οπτικού τους πεδίου.

Λόγω της συνδεσιμότητας τους στο Διαδίκτυο, οι κάμερες IP μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σύγχρονα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα αναλυτικά στοιχεία βίντεο επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με τις αρχές επιβολής του νόμου, τις ειδοποιήσεις για κινητά και την ενεργοποίηση κίνησης.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά συστημάτων επιτήρησης

Λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες πριν επιλέξετε ένα σύστημα παρακολούθησης βίντεο για την εταιρεία σας:

Εγκατάσταση

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας ακόμη κι εάν η εταιρεία σας είναι μικρή και δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε πολλά διαφορετικά μέρη ή να τοποθετήσετε πολλές κάμερες. Οι μεγαλύτερες εταιρείες με πολλές τοποθεσίες και πολύπλοκες εγκαταστάσεις θα πρέπει να προσλάβουν έναν ειδικό για τη μελέτη και εκτέλεση της εγκατάστασης.

Κόστος

Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος της εταιρείας σας, τον αριθμό των καμερών που χρειάζεστε, τον τύπο αποθήκευσης που θέλετε, το χρονικό διάστημα που θέλετε να διατηρείτε τα βίντεο και τη λειτουργικότητα που θέλετε, όπως αναλυτικά στοιχεία βίντεο (video analytics) ή ανίχνευση κίνησης.

Aποθήκευση δεδομένων

Για το σύστημα παρακολούθησης βίντεο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές μορφές αποθήκευσης δεδομένων βίντεο: NVR, DVR και υβριδικό. Οι αναλογικές κάμερες χρησιμοποιούνται από τα DVR, γνωστά ως “ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο”.

Οι κάμερες IP χρησιμοποιούνται με NVR, συχνά γνωστά ως “συσκευές εγγραφής βίντεο δικτύου”. Οι αναλογικές και IP κάμερες μπορούν να συνδυαστούν σε υβριδικά συστήματα.

Ανάλυση κάμερας

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ρωτάτε πάντα την ευκρίνεια της εικόνας και το μέγεθος του μηχανικού και οπτικού ζουμ. Αυτή είναι ίσως η πιο κρίσιμη πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε σε ένα σύστημα ασφαλείας για την εταιρεία σας. Θα πρέπει να αναζητήσετε κάμερες που καταγράφουν ανάλυση τουλάχιστον 4 MP, αν θέλετε ανάλυση εικόνας διπλάσια HD από 1080p.

Προσαρμογή

Οι περισσότεροι κατασκευαστές παρέχουν υψηλό επίπεδο προσαρμογής, καθιστώντας εύκολη την προσαρμογή ενός συστήματος στις απαιτήσεις της εταιρείας σας. Υπάρχει μια λύση για όλους, είτε χρειάζεστε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την παρακολούθηση πολλών θέσεων είτε μερικές κάμερες για την παρακολούθηση της επιχείρησής σας.

Σχετικά με εμάς

Έχοντας ένα αρκετά μεγάλο προσωπικό ειδικευμένων, καταρτισμένων και επαγγελματιών security guards, η UNITED SECURITY είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ασφαλείας σε επίπεδο ποιότητας στην Ελλάδα. Αν θέλετε ένα κορυφαίο σύστημα παρακολούθησης βίντεο για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.