κοινωνικές ηθικές ευθύνες security

Οι επαγγελματίες ασφαλείας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια των χώρων της επιχείρησής σας. Οι security guards είναι (και πρέπει να είναι) ηθικά και υπεύθυνα μέλη της κοινωνίας, τόσο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όσο και μετά το ωράριο εργασίας.

Οι ενέργειες, η συμπεριφορά και η πρακτική των security guards πρέπει να διέπονται από θετικότητα και συνεργασιμότητα, προκειμένου να δημιουργείται πάντοτε μια άριστη παραγωγική σχέση μεταξύ των ίδιων και των άλλων μελών της κοινωνίας.

Έτσι, υπάρχουν δύο πλευρές στη δουλειά ενός επαγγελματία ασφαλείας, η κοινωνική και η επαγγελματική. Οι καλύτεροι αξιωματικοί ασφαλείας ξέρουν πώς να ισορροπούν ανάμεσα και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους δύο αυτούς ρόλους.

Προστασία των Δικαιωμάτων των Πολιτών

Οι επαγγελματίες και υπεύθυνοι security guards παίζουν ζωτικό ρόλο στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Όταν κάνουν τη δουλειά τους, μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλές καταστάσεις όπου μπορεί να χρειαστεί να βγουν εκτός των εργασιακών καθηκόντων τους και να κάνουν κάτι για τα μέλη της ευρύτερης κοινωνίας. Εάν κάποιος παραβιάσει τα δικαιώματα ενός άλλου πελάτη ή επισκέπτη του κτιρίου, ο security guard πρέπει να υπεισέλθει και να χειριστεί την κατάσταση με σύνεση και λογική.

Αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εκτός των χώρων ευθύνης

Οι security guards έχουν την επαγγελματική ευθύνη να φροντίζουν όσους βρίσκονται στο κτίριο και τους επαγγελματικούς χώρους. Η κοινωνική τους όμως ευθύνη επιτάσσει να παραμείνουν υπεύθυνοι και να ενεργήσουν ανθρώπινα, αν χρειαστεί, για να διασφαλίσουν ότι θα βοηθήσουν κάποιον σε έκτακτη ανάγκη, ακόμη και έξω ή δίπλα στο κτίριο.

Για παράδειγμα, εάν ένας security guard έβλεπε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα γύρω από τον χώρο ή ένα ηλικιωμένο άτομο που προσπαθεί να διασχίσει έναν πολυσύχναστο δρόμο, θα έσπευδε σε βοήθεια χωρίς να σκεφτεί την περιγραφή της εργασίας του.

Επιπλέον, περιπολώντας στους χώρους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύλληψη ενός εγκληματία που άρπαξε ένα πορτοφόλι, που προσπαθεί να κλέψει ένα αυτοκίνητο ή διαπράττει οποιοδήποτε άλλο είδος εγκλήματος.

Βοηθώντας τους ανθρώπους να αποφύγουν τους κινδύνους

Οι αξιόπιστες και αποτελεσματικές εταιρίες security προσλαμβάνουν επαγγελματίες και κοινωνικά υπεύθυνους security guards. Απαιτείται να είναι συνεργάσιμοι, καλόκαρδοι και παρατηρητικοί. Εκπαιδεύονται για να προσδιορίσουν εάν ένα άτομο που ζητά βοήθεια δεν προσπαθεί σκόπιμα να του αποσπάσει την προσοχή.

Φροντίδα για τα αυτοκίνητα και τις ιδιοκτησίες πελατών

Στους security guards που έχουν οριστεί να περιπολούν σε γκαράζ, εισόδους και εξόδους στάθμευσης επιχειρήσεων έχει ανατεθεί η φροντίδα των αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των πελατών που εισέρχονται και εξέρχονται από το κτίριο. Πρέπει να παρατηρούν και να εντοπίζουν εκείνους που μπορεί να προσπαθήσουν να βλάψουν, να κλέψουν ή να αρπάξουν πράγματα αξίας από οχήματα.

Προστασία των ανθρώπων μέσα στο κτίριο από παρενόχληση

Οι security guards που είναι πιστοί στη δουλειά τους προσδίδουν στους ανθρώπους ένα αίσθημα ασφάλειας μέσα στο κτίριο. Αν πάρουμε το παράδειγμα ενός εμπορικού κέντρου, περιστατικά όπως η παρενόχληση είναι συνήθη.

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι υπάρχουν security guards, τους δίνεται μια αίσθηση ασφάλειας. Είναι καθήκον ενός security guard να δίνει το παράδειγμα λαμβάνοντας τις κατάλληλες ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε δράστη.

Η UNITED SECURITY είναι μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες ασφαλείας που σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την προστασία των χώρων σας. Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, κάντε κλικ εδώ.