cybersecurity

Οι ηγέτες στον κλάδο της ασφάλειας έχουν συζητήσει εδώ και χρόνια τη σύγκλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της φυσικής ασφάλειας. Αν και αυτά τα δύο τμήματα ασφαλείας είναι εγγενώς αλληλένδετα, πολλοί οργανισμοί και ιδιοκτήτες εταιρειών εξακολουθούν να θεωρούν ότι είναι ξεχωριστά και ότι αρκεί μόνο το ένα.

Αυτό ήταν δικαιολογημένο πριν από λίγο καιρό, όταν τα εργαλεία και οι επιλογές για την ενοποίηση των δύο συστημάτων δεν ήταν διαθέσιμα. Τώρα όμως, πολλά διαθέσιμα και αξιόπιστα συστήματα, σας επιτρέπουν να έχετε και τα δύο συστήματα ασφαλείας από έναν ανάδοχο. Σας δίνεται η δυνατότητα να έχετε ένα ενιαίο σώμα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των διαδικασιών ασφαλείας.

Συμπαγής δομή ασφαλείας

Ένα σταθερό σύστημα φυσικής ασφάλειας σας βοηθά να συμμορφώνεστε με τα πρότυπα και τους κανονισμούς και σας παρέχει πλήρη έλεγχο των πρωτοκόλλων όταν πρόκειται για διαχείριση ταυτότητας επισκεπτών.

Η γνώση επί των ατόμων που βρίσκονται στο κτίριό σας σάς βοηθά να διατηρήσετε το πρωτόκολλο εξουσιοδότησης. Για παράδειγμα, η σταθερή φυσική ασφάλεια μπορεί να διασφαλίσει ότι οι χώροι που φιλοξενούν ευαίσθητες πληροφορίες και εξοπλισμό δεν είναι ανοιχτοί για μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό, όπως οι αίθουσες ανθρώπινου δυναμικού που περιέχουν δεδομένα εργαζομένων και πρέπει να διατηρηθούν κλειδωμένες για όλους εκτός από καθορισμένα άτομα.

Ομοίως, οι αίθουσες διακομιστών (servers) μπορούν να έχουν ξεχωριστούς security guards και κλειδαριές αναγνώρισης, ώστε να αποφεύγεται η πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένου ατόμου. Εν ολίγοις, αυτό μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου σας.

Επίτευξη ενοποίησης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η UNITED SECURITY μπορεί να σας  βοηθήσει με το σχεδιασμό της ενοποίησης των συστημάτων φυσικής ασφάλειας και της κυβερνοασφάλειας του οργανισμού, της επιχείρησης ή του εμπορικού σας κτιρίου.

Δημιουργία Ασφαλούς Δικτύου

Ενώ τα επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας που βασίζονται στο σύννεφο (cloud) έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε δημόσιους διακομιστές, πολλοί διακομιστές που έχουν σχεδιαστεί για εσωτερική εγκατάσταση ενδέχεται να μην έχουν ασφαλείς υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων και ισχυρή ασφάλεια υλικού (hardware).

Εάν αυτό δεν αντιμετωπιστεί σωστά, οι συσκευές του δικτύου μπορεί να γίνουν hotspot κακόβουλων εισβολών στο κυβερνοδίκτυο της επιχείρησής σας. Εάν όμως διαμορφωθούν σωστά, μπορούν να αποτελέσουν τη δύναμη του συστήματος κυβερνοασφάλειάς σας. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα που έχει αναπτυχθεί μπορεί να αποτρέψει κακόβουλες επιθέσεις και δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης ή ανίχνευσης ρομπότ, μαζί με τη μείωση της επιφάνειας επίθεσης εξαλείφοντας την ανάγκη δημιουργίας ανοιχτών εισερχόμενων θυρών.

Ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών

Ο πάροχος θα παρακολουθεί το δίκτυό σας στον κυβερνοχώρο με ένα μοντέλο ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων. Το επιλεγμένο μοντέλο θα πρέπει να είναι σε θέση να μειώνει τον πλεονασμό, τη διαχείριση κινδύνου και να διασφαλίζει τη συνέχεια της επιχείρησης.

Χωρίς την κατάλληλη παρακολούθηση και υποστήριξη, μπορεί να αντιμετωπίσετε δαπανηρές βλάβες δικτύου και παραβιάσεις ασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού και υλικολογισμικού.

Προετοιμασία για ενοποίηση

Μερικές από τις πτυχές που πρέπει να έχετε κατά νου είναι:

  • Η συμπερίληψη του τμήματος IT στον σχεδιασμό και τις διαδικασίες ασφαλείας βελτιώνει την ασφάλεια του οργανισμού σας.
  • Δεν μπορείτε να έχετε καλή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο χωρίς την κατάλληλη ασφάλεια κτιρίου.
  • Η διαχείριση των κινδύνων περιλαμβάνει την αντιμετώπιση απειλών, την επεκτασιμότητα, το απόρρητο των δεδομένων, τις απειλές για τη φήμη και πολλά άλλα.

Σχετικά με εμάς

Η UNITED SECURITY είναι μια αξιόπιστη και γνωστή εταιρεία ασφαλείας που παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως φυσική ασφάλεια, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, διαχείριση κρίσεων, ηλεκτρονική ασφάλεια, μελέτες ασφαλείας, ασφάλεια εκδηλώσεων, security courier και εξειδικευμένες υπηρεσίες φύλαξης.

Κάθε ένα από τα σχέδια ασφαλείας μας είναι καλά μελετημένο και χρησιμοποιεί ενημερωμένες τεχνολογίες. Αν αναζητάτε τρόπους για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας με ένα διασυνδεδεμένο σχέδιο φυσικής ασφάλειας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.