Η επανδρωμένη φύλαξη είναι η πράξη προστασίας των ανθρώπων από ηθικές και σωματικές βλάβες, η εξασφάλιση περιουσίας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και πρόληψη της κλοπής περιουσιακών στοιχείων.

Εξετάζοντας τα παραπάνω, θα αποτελούσε αμέλεια για έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης να μην διασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τους υπαλλήλους, τις εγκαταστάσεις και τα υπάρχοντά τους.

Αυτό είναι ακριβώς το σημείο στο οποίο οι εταιρείες security παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο, ενισχύοντας την ηρεμία του προσωπικού, διασφαλίζοντας την ασφάλεια 24 ώρες την ημέρα, προστατεύοντας από πιθανές ζημιές και αποτρέποντας τον κίνδυνο κλοπής.

Τα πλεονεκτήματα της επανδρωμένης φύλαξης

Η φυσική παρουσία ενός security guard επιτόπου μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον κίνδυνο ζημιάς στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σας και την κλοπή των περιουσιακών σας στοιχείων, διασφαλίζοντας παράλληλα τους υπαλλήλους σας να παραμένουν ακέραιοι και ασφαλείς.

Είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η επανδρωμένη φύλαξη, είτε βρίσκεστε στον τομέα της λιανικής και χρειάζεστε προσωπικό ασφαλείας για να προστατεύσετε το απόθεμά σας, είτε είστε εγκατάσταση αναψυχής που αναζητά ασφάλεια για τη διατήρηση της άνεσης των επισκεπτών, είτε είστε ένας οποιοσδήποτε οργανισμός που η καθημερινή σας λειτουργία ενέχει κινδύνους για ανθρώπους και υλικά αγαθά.

Οι μύθοι της επανδρωμένης φύλαξης

Με πολλούς μύθους περί επανδρωμένης φύλαξης να κυκλοφορούν στον επιχειρηματικό τομέα, πιστεύουμε ότι τώρα θα ήταν μια καλή ευκαιρία να διαλύσουμε τους μύθους και να αποκαλύψουμε τις αλήθειες, ρίχνοντας φως σε θέματα όπως οι πιθανές ληστείες καταστημάτων, η τεχνολογία CCTV και το αναξιόπιστο προσωπικό.

Ποιος είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κλοπής για επιχειρήσεις;

Η απώλεια αποθεμάτων είναι η πιο κοινή αιτία κλοπής για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Η έρευνα περί λιανικού εγκλήματος του 2019 (στην Αγγλία μόνο!) αποκάλυψε ότι το συνολικό κόστος της κλοπής από πελάτες που επηρέασε τον κλάδο στην περίοδο 2018-2019 ήταν 438 εκατομμύρια λίρες, ενώ το συνολικό κόστος της κλοπής από προσωπικό ήταν 13 εκατομμύρια λίρες.

Παρ’ όλα αυτά, σε πολλούς κλάδους οι υπάλληλοι κλέβουν περισσότερο από τους επίδοξους ληστές. Αυτό αποτελεί ένα νευραλγικό ζήτημα στο οποίο η επανδρωμένη φύλαξη μπορεί να βοηθήσει, προστατεύοντάς σας από τη μεγαλύτερη απώλεια αποθεμάτων.

Οι εξελίξεις του CCTV αλλάζουν το μέλλον του προσωπικού ασφαλείας;

Η εγκατάσταση ενός συναγερμού ή μερικών καμερών CCTV είναι γενικά ένα αρκετά οικονομικό μέτρο ασφαλείας σε σύγκριση με τη λήψη υπηρεσιών επανδρωμένης ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει το μέλλον και τη σημασία της επανδρωμένης φύλαξης. Αυτό επιβεβαιώνεται αν αναλογιστείτε ότι πολλές επιχειρήσεις που έχουν εφαρμόσει επανδρωμένη φύλαξη, το έπραξαν αφού διαπιστώσουν ότι το CCTV ή όποιο άλλο μέσο από μόνο του δεν είναι αποτελεσματικό.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο CCTV μπορεί να σημαίνουν καλύτερη κάλυψη, αλλά η παρουσία προσωπικού ασφαλείας επιτόπου εξακολουθεί να είναι η προτιμώμενη μέθοδος, αφού λειτουργεί ως ορατό αποτρεπτικό μέσο για την προστασία των χώρων και του προσωπικού.

Διαφέρει η ποιότητα των υπηρεσιών;

Η ποιότητα των υπηρεσιών εξαρτάται από την εταιρεία που επιλέγετε να προσλάβετε. Αν επιλέξετε έναν έμπειρο και αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας, θα λάβετε μια άκρως ποιοτική, επαγγελματική και αποτελεσματική υπηρεσία από εκπαιδευμένους και αφοσιωμένους security guards.

Μια αξιόλογη επένδυση

Όταν θεωρείτε ότι το κόστος της επανδρωμένης φύλαξης είναι πολύ μικρότερο από το πιθανό κόστος της απώλειας αποθεμάτων ή της πιθανής ζημιάς στις εγκαταστάσεις σας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια αξιόλογη επένδυση.

Είναι απόλυτα λογικό ότι ως επιχείρηση θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, όπου μπορείτε, αλλά όταν εξετάζετε έναν παράγοντα τόσο σημαντικό όσο η ασφάλεια, η επιλογή φθηνών και αναξιόπιστων μέτρων δεν έχει σίγουρα καμία θέση.

Στη UNITED SECURITY προσπαθούμε συνεχώς να παρέχουμε αξιόπιστη ασφάλεια με ήθος, επαγγελματισμό και ακεραιότητα.