worklplace-conflict

Οι περισσότερες εταιρείες λαχταρούν οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν το χώρο εργασίας σα δικό τους, έτσι ώστε ο χώρος αυτός να είναι προέκταση του εαυτού τους. Λέγεται, ότι το να προσεγγίζει κανείς τη δουλειά του ως ιδιοκτήτης αποφέρει πιο γνήσια αποτελέσματα, επειδή ιδιοκτησία σημαίνει ανάληψη ευθύνης και λήψη αποφάσεων. Όπως δηλαδή θα έκανε κανείς σε μία δική του επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19 και του μειωμένου εργατικού δυναμικού στις εγκαταστάσεις, πολλά άτομα που εξακολουθούσαν να εμφανίζονται λόγω των ρόλων που είχαν αναλάβει, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πήραν αρκετές αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Ωστόσο, η επιστροφή των υπευθύνων λήψης αποφάσεων δημιουργεί κάποια ένταση μεταξύ αυτών που ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια και εκείνων που μόλις επέστρεψαν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τους εργολάβους που εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ οι υπάλληλοι των εταιρειών εργάζονταν εξ αποστάσεως και περιστασιακά παρουσιάζονταν στο έργο. Τώρα, καθώς όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στο χώρο εργασίας, όχι μόνο είναι ζήτημα η κοινή χρήση χώρου, αλλά ορισμένοι εργαζόμενοι αισθάνονται δυσαρεστημένοι επειδή η ελευθερία και η ευθύνη που απολαμβάνουν πλησιάζει στο τέλος της.

Η υποχρεωτική κοινή χρήση χώρου δημιουργεί εντάσεις στο χώρο εργασίας

Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι ο χώρος που μοιράζονται για άλλη μια φορά ήταν κάποτε αρκετός για όλους. Η αίσθηση της ιδιοκτησίας μπορεί να μετατοπίσει αυτό το συναίσθημα, ακόμα κι αν δεν είναι πραγματικότητα. Κάτι τόσο απλό όσο μια αίθουσα συσκέψεων που ήταν άδεια, τώρα είναι μονίμως γεμάτη και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Η δυναμική του συμβιβασμού για την κάλυψη των αναγκών όλων των μερών φαίνεται να έχει χαθεί λίγο λόγω της πανδημίας. Οι εταιρείες πρέπει να εργαστούν επιμελώς για να την επαναφέρουν στην κανονικότητα.

Η παρουσία των Security Guards είναι ισοσταθμιστικός παράγοντας

Οι εταιρείες λαμβάνουν μέτρα για την ενθάρρυνση της ψυχικής ευεξίας στον χώρο εργασίας, αλλά ορισμένες έχουν προσθέσει security guards ως προληπτικό και αποτρεπτικό μέτρο για οποιαδήποτε ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Ακόμη και όταν ενοχλούνται από την εκ νέου κοινή χρήση του χώρου εργασίας, οι περισσότεροι γκρινιάζουν ελαφρώς. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι βίωσαν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως εκ τούτου, οι συγκρούσεις στο χώρο εργασίας μπορεί να προκύψουν λόγω υπερβολικού στρες.

Είναι επίσης αλήθεια, ότι μερικοί άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι δεν απολάμβαναν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας και η επιστροφή φέρνει την πραγματικότητα πιο κοντά. Εάν έχετε βρεθεί ποτέ στο χώρο εργασίας με κάποιον που δεν του αρέσει η δουλειά του, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ολόκληρο το γραφείο. Είναι πολύ πιθανό με την επιστροφή όλων των εργαζομένων, κάποιοι είτε να κληθούν να φύγουν είτε να επιλέξουν να μην επιστρέψουν. Κάθε φορά που υπάρχει μια κατάσταση υπαλλήλου και κάποιος αποδεσμεύεται από τη δουλειά του, οι εντάσεις μπορεί να αυξηθούν γρήγορα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ύπαρξη επιτόπιων security guards μπορεί να αποβεί πολύ σημαντική.

Security Guards Χώρου Εργασίας

Οι καλύτεροι επαγγελματίες ασφάλειας οικοδομούν σχέσεις με όσους βρίσκονται στο χώρο εργασίας και μαθαίνουν τη δυναμική τους. Αυτή η διορατικότητα και η επίγνωση επιτρέπουν στους security guards να διαισθάνονται εάν η συμπεριφορά κάποιου φαίνεται περίεργη. Οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι Security Guards και ένας έμπειρος συντονιστής ασφαλείας μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποκλιμάκωση οποιασδήποτε κατάστασης.

Στους εργαζόμενους αρέσει επίσης η παρουσία ενός security guard σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι επαγγελματίες ασφαλείας έχουν τη γνώση και την εμπειρία που απαιτείται για γρήγορη εκκένωση και δράση, καθοδηγώντας τους ανθρώπους με ασφάλεια.

Η γνώση και η εμπειρία των πιο άρτια εκπαιδευμένων security guards σημαίνει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Εάν οι εταιρείες θέλουν το προσωπικό τους να επιστρέψει με καλή διάθεση και παραγωγικότητα, η λήψη υπηρεσιών επανδρωμένης ασφάλειας από μια αξιόπιστη εταιρεία security είναι η καλύτερη και η οικονομικά πιο προσιτή ιδέα.

Εάν θέλετε να έχετε security guards στο χώρο εργασίας σας, επικοινωνήστε με την UNITED SECURITY για μια δωρεάν προσφορά και για να μιλήσετε με έναν ειδικό που θα σας καθοδηγήσει ευχαρίστως στις καλύτερες επιλογές εντός του προϋπολογισμού σας.